Historien om Aalborg Open indeholder det hele: Stjerner, der er blevet født og siden hen blevet til legender. Verdensmesteren, der sejrede og ikke mindst et intenst, dansk og svensk drama. Vi tager dig nu med på en nostalgisk rejse tilbage til dengang, hvor det hele startede.

For femte i træk er det en realitet, at Sports-Gaming arrangerer Aalborg Open. Turneringen bliver i år afholdt i samarbejde med Elgiganten, RAZER, eOddset samt PlayStation Danmark, og bliver en del af Elgiganten FIFA Tour.

Aalborg Open så for første gang dagens lys i 2013 og har siden hen været vært for store øjeblikke. I denne artikel, giver vi dig i anledningen af turneringens 5-års jubilæum et tilbageblik på en turnering, hvor en stjerne blev født, hvor mesteren over dem alle fejede al modstand væk, hvor en hvis herre genvandt titlen som kongen af Aalborg, efter et skuffende VM, samt ikke mindst historien om året, hvor truslen fra nord for alvor blev en realitet.

2013: En stjerne blev født

Aalborg Opens debut fandt sted i 2013, hvor Sports-Gaming i samarbejde med EA Sports og Dan’s Poolhall dannede rammerne om Jyllands største FIFA-turnering. Til turneringen var mødt 128 deltagere mødt op, som alle skulle spille om en samlet præmiesum til en værdi af 20.000 kroner.

Lasse Bækkelund til Aalborg Open i 2013.

Det var samtidigt også OB-spiller Lasse ‘Kongen’ Bækkelunds debut på FIFA-scenen, hvor han med et par venner var taget til Aalborg for at prøve kræfter mod de andre spillere. Det skulle her vise sig, at Lasse Bækkelund i sin bare første turnering gik hen og vandt turneringen, efter blandt andet at have slået VM-deltageren fra 2011, Adel ‘Adellovich’ Daher.

Turneringssejren skulle vise sig at blive startskuddet på en strålende FIFA-karriere, som blandt andet har ført til, at han blev den første danske FIFA-spiller til at skrive kontrakt med en Superliga-klub.

“Den følelse at komme til ens første turnering, uden forventninger overhovedet, og så slå folk som Adel og Fodbolddrengen og gå hele vejen, er en sindssyg følelse” – Lasse Bækkelund

Da stjernen over dem alle satte de andre til vægs

Året efter skulle det vise sig at være en særdeles velkendt herre, der var i fokus. Turneringen blev i 2014 ligeledes afholdt hos Dans Poolhall, med omkring 100 deltagere og en 1. præmie på 10.500 kroner.

Agge vandt Aalborg Open tilbage i 2014

På trods af, at turneringen havde Mathias ‘Revi’ Iversen, den tidligere VM-deltager Anders ‘MrSuit’ Bollerup samt Danmarks ranglistens nuværende nr. 3 på ranglisten Lars ‘Primeturbo’ Korreborg på deltagerlisten, så var det favoritten og stjernen over dem alle August ‘Agge’ Rosenmeier, som på daværende tidspunkt tørnede ud for Tricked eSport, der med en defensiv præstation udover det umulige vandt turneringen.

Det skete efter en overbevisende 4-0-sejr over den daværende FIFA Team Copenhagen-profil, Lars Korreborg, i Finalen. Gennem sin vej mod sejren lukkede Agge kun mål ind i sin første gruppekamp, inden han skiftede over til Bayern München, hvor han gennem den resterende dele af turneringen leverede clean sheet på clean sheet. Sammenlagt fik Agge med Bayern-mandskabet, hvor Mandzukic dannede spydspids, scoret hele 26 mål gennem turneringen.

Dengang kongen generobrede Aalborg 

Til turneringen i 2015, var de ydmyge lokaler hos Dan’s Poolhall skiftet ud med Friis Shoppingcenter, hvilket naturligvis gav mere plads. Aalborg Open var i år blevet en del af CULT Cola FIFA Tour, som udover Aalborg også var at finde i Aarhus, Odense og København. Her skulle det igen i år vise sig at blive turneringsfavoritten, som kunne løbe afsted med førstepræmien på 10.000 kroner. Lasse Bækkelund, eller Kongen som han også går under, havde før turneringen underskrevet en kontrakt med Tricked eSport, og var vendt tilbage til Nordjylland for at gøre krav på Aalborg Open tronen, som August Rosenmeier stjal fra ham året forinden.

På trods af det naturlige pres, der fulgte med favoritværdiheden, lykkedes det Lasse Bækkelund at generobre Aalborg og førstepladsen til CULT Cola Aalborg Open, efter en solid 4-1-sejr over Marcus Gam Kok i finalen. Gennem sin vej til Finalen formåede Lasse Bækkelund bl.a. at nedkæmpe spillere som Daniel Barnewitz og den nuværende Marienlyst eSport-spiller Carl Emil ‘Carly’ Lindblad.

Sejren til Aalborg Open var stærkt medvirkende til, at Lasse Bækkelund senere samme år kunne hyldes som den samlede vinder af CULT Cola FIFA Tour, eftersom han også formåede at vinde CULT Cola Odense Open.

“Sejren i 2015 betød også en hel del. Det var første turnering efter VM, hvor jeg havde skuffet mig selv lidt” – Lasse Bækkelund

Året hvor det svenske flag blev hejst i Aalborg

Sidste års Aalborg Open skulle vise sig at blive en bemærkelsesværdig turnering. Ikke nok med at Sverige gjorde sit indtog på de rød-hvide arealer, skulle det også vise sig at være en turnering, hvor flere af de helt unge talenter kom i fokus.

Simon Eriksson & Kent Brylle i 2016.

Med alle de kanoner fra den danske FIFA-scene kørt i stilling, var der på papiret lagt op til en duel blandt de de rød-hvide profiler. To topspillere fra Sverige havde dog en anden mening om det. Simon ‘Erikzzon’ Eriksson som til dagligt tørner ud for det danske storhold Tricked eSport havde sammen med sin landsmand Simon ‘Zimme’ Nystedt taget turen til Aalborg med en klar mission om at drille de danske stjerner. Gennem deres vej til semifinalen, hvor svenskerne skulle møde hinanden, havde de bl.a. sendt profilerne Carl Emil Lindblad og Daniel ‘Dingo’ Kristensen ud.

Simon Eriksson trak det længste strå i svenskerduellen, og skulle i finalen møde enten Mikkel ‘RæveHjorth’ Hjorth eller Anders ‘Dammie’ Dammand. De to 14-årige drenge havde på overraskende vis fejet alt modstand til side. Med en 4-2-sejr til RæveHjorth i semifinalen, var han det sidste danske håb til at forsvare de rød-hvide farver.

Det afgørende slag skulle dog vise sig at falde ud til Simon Eriksson- og Sveriges fordel, da han med en 2-0-sejr i finalen kunne plante det svenske flag i Aalborg.

Et nyt kapitel skal skrives

Med ganske kort tid til den 5. udgave af Aalborg Open, som i denne omgang bliver afholdt som en del af Elgiganten FIFA Tour, bliver det først og fremmest interessant at se, om Aalborg Open igen kan komme på dansk grund. Historien taler for, at alle resultatmæssige scenarier er på spil, og at alle, på trods af turneringserfaring, har en potentiel chance for at lege med, samt være med til gøre Aalborg Opens 5-års-jubilæum helt specielt.

Ønsker du at læse mere om, hvordan du køber billet til årets forårsklassiker om under to uger, kan du følge linket her:  Læs Mere om Elgiganten FIFA Tour Aalborg. 

Læs også: Red Bull støtter op om Elgiganten FIFA Tour

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *