Det kræver ikke meget opmærksomhed på den danske FIFA scene for at bemærke Anders Vejrgangs buldrende succes. Den 12-årige nordjyde har mildt sagt taget alt og alle med storm, og efter hans seneste sejr i Bilka Tourens finaler slog han fast, at han er kommet for at blive. Vi har taget en snak med Anders, som også selv er klar over hans kæmpe potentiale.

Han ligger heller ikke skjul på, hvad hans egne forventninger til hans FIFA-karriere er: ”Jeg håber på at blive blandt verdens bedste og vinde VM en dag”.

Men hvordan holder man sig så i gang, hvis der er 4 år til, at man kan deltage i internationale tuneringer da man skal være fyldt 16 år? ”Jeg spiller Weekend League, og så håber jeg selvfølgelig, at aldersgrænsen bliver ændret”, lyder det fra en håbefuld Anders. Og hvis man skulle være tro mod udtrykket: ”Hvis du er god nok, er du gammel nok”, så burde der heller ikke stå noget i vejen for, at Anders ville kunne erobre den internationale scene lige nu og her.

Som mange andre der gør sig i toppen af dansk FIFA, har Anders’ spil hentet inspiration fra rigtig fodbold. Anders påpeger specielt hans exceptionelle overblik: ”Jeg tror at jeg altid har haft et godt overblik på fodboldbanen”, lyder det fra Anders, som netop har en spillestil der kræver et godt overblik.

Den unge Vendsyssel-spiller må desværre i denne omgang se sine holdkammerater kæmpe for succes i den igangværende eSuperliga-sæson, da aldersrestriktionerne afholder ham fra deltagelse.

Næste gang vi får lov, at se Anders i aktion er 15. december i Sørbyhallen til Elgiganten Grand Slam, hvor han mod 7 konkurrenter skal dyste om en stor hæder, og ikke mindst 25.000 danske kroner.

Artiklen er skrevet af Joachim Reitzel

Læs mere og køb billet til Elgiganten Cup i Sørbyhallen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.