Kan du forestille dig at et fodboldstadion i Danmark opkaldes efter en kryptovaluta? I udlandet er der allerede flere eksempler på arenaer og stadioner, som har fået et navn forbundet med den digitale valuta. Faktisk er der også et eksisterende eksempel i Danmark, og det kigger vi på nedenfor. Her analyserer vi også hvor sandsynligt det er at der kommer flere kryptoarenaer og stadioner i Danmark.

Har du været forbi Bitcoin Arena?

Helt tilbage i 2017 skiftede skøjtehallen i Hørsholm navn til Bitcoin Arena. Køb Bitcoin, havde det lydt i mange år op til da, og det havde Niklas Nikolajsen gjort og tjent mange penge på. Derfor valgte han at indgå en sponsoraftale med ishockeyklubben. Rungsted Seier Capital.

Her er vi imponerede af at Nikolajsen var på forkant med tendenserne, som vi ser nu til dags. Især i løbet af det seneste års tid er arenaer og stadioner på tværs af kloden begyndt at skifte navn til noget, som har forbindelse med kryptovaluta. Det kan enten direkte være en kryptovaluta, som fx Bitcoin Arena i Hørsholm, eller diverse børser hvor det er muligt at handle med de digitale betalingsmidler.

Parkens digitale fokus

De fleste tænker direkte på det danske nationalstadion og FC Københavns hjemmebane med Parken på Østerbro, når der tænkes på sponsoraftaler for et stadionnavn. Mon ikke folkene i Parken havde en række forhandlinger om at indgå et partnerskab med et kryptovaluta firma for nyligt. Sidste år udløb Parkens sponsoraftale med Telia.

Det var først for nyligt at det blev afsløret at en anden telegigant overtager navnerettighederne på stadionet. I november afslørede FC København at de havde indgået en sponsoraftale med teleselskabet 3. Her er det vigtigt at fremhæve at fodboldklubben fortsat kalder stadionet for Parken, og det blot er partnerskabet, som får navnet Parken – Connected by 3.

Nyheden melder intet om hvor længe det partnerskab kommer til at løbe, og man skal aldrig sige aldrig om fodboldklubben kommer til at have et stadion opkaldt efter kryptovaluta. De har som sagt et digitalt fokus, men det er også sandt at de fleste vil have svært ved at kalde stadionet for andet end Parken.

En eSport kryptoarena i København?

Et andet sted i den danske hovedstad finder vi Royal Arena, som du sikkert allerede ved huser en del eSport begivenheder. Her er det nok mere usandsynligt at arenaen kommer til at ændre navn.

Royal Arena har haft det navn siden dag et, men det kan potentielt ændre sig på et tidspunkt. Til at starte med var aftalen mellem Royal Unibrew og Danish Venue Enterprise at arenaen skulle hedde Royal Arena indtil 2019.

I begyndelsen af 2020 kom det frem at de to parter havde forlænget aftalen med ti år helt frem til 2030. Derfor kommer arenaen nok ikke til at skifte navn foreløbigt. Så når du skal se eSport i København bliver det ofte i Royal Arena i Ørestaden. Naturligvis kan det være at du potentielt kan komme til at betale med Bitcoin en gang i fremtiden, men det er en anden historie, og det vil tiden kun vise.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.