Bruce “Spank” Grannec. Et navn, der i de fleste FIFA spilleres hoved, får en lille klokke til at ringe. En stor legende på scenen, som for 3 dage siden offentliggjorde på sin Facebook side, at han nu stopper efter 11 år på det professionelle plan.

Bruce tog til sin første turnering, da han var blot 17 år. Dette var i 2004, og det var denne gang spillet PES 2004, som der blev spillet til turneringer. Bruce tog derhen for at observere og lære, men endte alligevel med at komme hjem med trofæet. Dette var bare startskuddet på en stor karriere, og dette gav selvfølgelig Bruce mod på mere. Da han for første gang dukker op til et verdensmesterskab, nemlig ESWC i 2006, ender han også med at tage sejren, og dermed blive den første franske verdensmester, som blot 19-årig. – En verdensmester titel, som blev den første af hele 4.

Året efter er der kommet lidt flere forventninger til Bruce. Han stiller op som forsvarende vinder til ESWC i 2007, og igen går alt som smurt, og han ender i finalen mod en tysk spiller ved navn Butcher. Her oplever Bruce sit første store nederlag i karrieren. Han fører kampen både 1-0 og 2-1, men han ender med at tabe kampen og trofæet med 2-3.

Grannec kommer dog hurtigt over dette nederlag. Med sit såkaldte “team” af folk han kender personligt, hjælper han sig selv videre, og kommer endnu stærkere tilbage. Bruce har sin egen personlige træningspartner nemlig Mahmoud “Brak” Gassama. De laver trænings sessioner, hvor de spiller 4-6 kampe, og derefter evaluerer på, hvad de har gjort rigtigt og forkert. En anden vigtig person i Grannec’s team, er hans såkaldte coach zaL, som har været hans coach i over 7 år. En sidste del af hans team, som er vigtig at nævne, er hans bror, som var ham, der så hans talent fra starten af, og som fik ham i gang på den store E-sport scene.

Allerede et par måneder efter ESWC finalen møder han igen Butcher til en IEST turnering i Beijing. Her viser Bruce, hvorfor han har fået sådan en karriere, som han har. Et nederlag bør kun gøre en stærkere, og da de to unge drenge møder hinanden for anden gang, viser Bruce klassen, og slår Butcher med 3-1.

Bruce Grannec er i sin lange karriere ofte blevet kaldt navnet “The Machine”. Mange professionelle spillere har udtalt, at når man spiller mod Bruce, så er det som, at spille mod en maskine. Bruce viser ingen følelser uanset om han er foran eller bagud. Hvis han laver en fejl, så ser man det ikke på ham, men han fortsætter derimod, som om intet er sket.

I 2008 valgte Bruce, at holde en pause fra PES, da der ikke skete noget på scenen overhovedet, og dette var også startspringet til, at han i 2009 skiftede til FIFA. Mange folk troede ikke på Bruce, da han skiftede til FIFA, for hvordan kunne en så god PES spiller være ligeså god til FIFA? Men Bruce viste lynhurtigt, at folk tog fejl. Ifølge ham selv, så brugte han det første år på at “udforske” spillet, men det viste sig, at være en hel del mere seriøst, da han allerede i sit første FIFA spil kvalificerede sig til FIWC i Barcelona, hvor han også gik hele vejen, og dermed fik sin første verdensmester titel i FIFA.

Samme år i 2009 blev Bruce fransk mester, men året efter formåede han dog ikke at forsvare sin VM titel, men blev nummer 3 til FIWC i 2010. Herefter tog det fart, og i 2012 kvalificerede han sig endnu engang til FIWC, hvor han blev kvalificeret fra et offline event i Frankrig.

Bruce Grannec hører dog med til den del af personer, som faktisk ikke deltager til de forskellige sjove aktiviteter, som bliver planlagt til de største turneringer i verden. Dette er måske en af hemmelighederne bag succesen, da dette også er tilfældet ved den nyligt kårede verdensmester, Abdulaziz “MrD0ne” Alsheiri.

Bruce drager til Dubai i 2012 med et helt TV-hold, som skal samle en dokumentar om Bruce Grannec. Denne turnering bliver en af de mest intense for Bruce Grannec. I gruppespillet ligger de 3 mand med 8 point. Bruce og de to finalister fra det seneste FIWC, Alsheiri og Julien Dasonville. Her bliver der scoret 1 mål i hver kamp i de døende minutter, og det drager heldigvis ud til Bruces fordel, som dermed går videre som 1’er, men Julien Dasonville må tage til takke med en 3. plads. I kvartfinalen møder Bruce den forsvarende mester Fransisco Cruz. Her scorer Bruce til 1-0 på straffespark i første halvleg, hvor han herefter kører den sikkert hjem. I semifinalen møder han endnu en deltager ved det seneste FIWC, Guiseppe Guastella. En kamp som Bruce sikkert kører hjem med 2-0. I finalen møder han endnu en tidligere vinder, Alfonso Ramos. Dette bliver en tæt kamp, men i sidste ende vinder Alfonso Ramos på straffespark. Endnu et kæmpe nederlag for Bruce Grannec, men endnu en mulighed for “Maskinen” for at vise, hvordan han rejser sig fra nederlag. Senere samme år vinder han ESWC, og allerede året efter vender han tilbage til FIWC, og han går denne gang hele vejen.

I 2012 vinder han dog måske sin største sejr, da han sejrer i turneringen “FIWC Champions of Champions”. Her bliver han kåret til den bedste FIFA spiller nogensinde.

“Bruce is the best player for me, i haven’t seen someone so consistent” – Nenad Stojkovic

“He’s a monster – He is like the Pelé of soccer games” – Samuel Liberato

“He never shows emotions. He makes a mistake, but he just pressures of and keeps playing” – Guiseppe Guastella

“If you want to beat Bruce, you have to think of something like putting his gamepad away” – Sven Wehmeier

Dette er bare nogle af de uendelige citater, der er blevet sagt om Bruce “The Machine” Grannec.

En kæmpe karriere er altså nu slut fra Bruce “Spank” Grannecs side. Dette var bare nogle af de sejre, som han har haft igennem sin karriere, selvom der selvfølgelig har været mange flere. Dog er det ikke helt slut med at se noget fra Bruce. Han vil fortsat lave Youtube videoer og streame via Twitch – Dog vil der også bliver gået op i andre spil end FIFA. Lige for tiden, der hitter spil som GTA V og Rocket League ligeså meget som FIFA.

Vil i se dokumentaren, som blev lavet om Bruce Grannec i 2012, så er den lige her.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.