Med blot én dag til, at det går løs i O2 Arena, har vi talt med Jesper ‘Pilm’ Prang, der i dette interview kommer med sine forventninger til FIFA eWorld Cup, analyserer Marcuzos gruppe og ikke mindst peger på, hvad der skal gå rigtigt, for at samarbejdet mellem de to i de kommende dage skal opnå succes.

Jesper ‘Pilm’ Prang er nu for andet år i træk rejst til London for at følge og støtte sin ven og tidligere holdkammerat Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen i jagten på VM-trofæet. I år går de to dog ikke ind til turneringen med de samme forventninger som sidste år. Derfor

Sports-Gaming.dks billede.Forventningerne til Marcus ved dette VM er selvfølgelig en smule anderledes end sidste år. Personligt ville jeg blive ked af det, hvis han røg ud i gruppespillet igen i denne omgang. Så skal vi ikke sige, at jeg som minimum forventer, at han går videre fra gruppen. Derudover er forventningerne, at han viser de unikke ting, han kan i FIFA, og at han leverer en præstation, der lever op til hans niveau, så han kan få løn som fortjent, noget jeg, især i Barcelona, føler han er blevet snydt for,” fortalte Pilm nemlig til os, kort inden han tog afsted mod det engelske for at støtte hundrede procent op om Marcuzos VM-færden de kommende dage helt frem til lørdag aften forhåbentlig.

Trods forventninger er klare fra Pilms side om, at Marcuzo skal levere en bedre præstation end sidste år, så har de to dog haft svært ved at sætte en nøjagtig målsætning for dette års verdensmesterskab.

Sports-Gaming.dks billede.Marcus og jeg har stort set ikke snakket om, hvad målsætningerne for dette VM er. Der er selvfølgelig altid en drøm om, at han står med titlen, men inden da er der simpelthen for mange trin til at sætte dette som benchmarket for en succesfuld turnering. Som nævnt tidligere ville et minimumsmål dog være at gå videre fra gruppen, og så se hvad en eventuel lodtrækning kan bringe af modstandere,” forklarer han til gengæld.

For at dette kan lade sig gøre i en så svær gruppe, som Marcuzo er havnet i, er det derimod nødvendigt, at formen er, hvor den skal være. Her har Pilm stor tiltro til Manchester City-spilleren.

Jeg har svært ved at sige, hvor Marcus’ niveau præcist ligger lige nu. Der har været behov for at holde sommerferie for os begge, så FIFA har ikke været topprioriteten den seneste måneds tid. Jeg stoler dog fuldt ud på den forberedelse, Marcus har valgt at lave, er den rigtige. Samtidig kan jeg også så småt fornemme, at Marcus er ved at nærme sig både det spillemæssige niveau, og måske endnu mere vigtigt, at den mentale tank er fyldt godt op.

Netop det faktum, at Marcuzo skal repræsentere Manchester City, kan dog vise sig at have en effekt på hans spil. Dette bør derimod kun have en positiv én af slagsen ifølge Pilm.

Der er utvivlsomt et pres, når man repræsenterer så stor en klub, som Manchester City er. Marcus håndterer det dog rigtig flot og gør – som altid – tingene på sin helt egen måde. Dette accepterer Manchester City også fuldstændig, og samarbejdet på tværs er rigtig godt. Noget som jeg også tror, Marcus er glad for, for der er styr på tingene ned til mindste detalje fra deres side af,” fortæller han og giver herefter sit bud på styrkeforholdet i turneringens gruppe D.

De fire grupper. Fire spillere går videre fra hver gruppe.

Personligt kunne man have håbet, at Marcus var havnet i den anden gruppe, der ser en smule mere svag ud. På den positive side gør det så, at han ikke kan rende ind i August før en eventuel Playstation-finale, noget som jeg tror begge er glade for. Med dette sagt, er gruppen, som Marcus er havnet, i bestemt ikke for små børn. Mængden af kvalitet, rutine og talent hele vejen rundt gør den næsten på papiret til en af de sværeste grupper, jeg har set ved et VM meget længe. Der er dog stadig indbyrdes niveauforskel i mellem spillerne, men det bliver interessant at se, hvordan de forskellige håndterer, at der nu ikke længere er tale om swiss-format, men en retur til det klassiske gruppesystem,” siger han og uddyber med sine forventninger til modstanderne.

Der er jo et væld af stærke navne over hele linjen, men hvis vi holder det til Marcus’ gruppe, forventer jeg især, at kampen mod franske Maestro, tyske TheStrxnger og så selvfølgelig mod August, hvor der altid bliver spillet nogle rigtigt interessante kampe imellem de to, vil blive svære. Modsat andre år, hvor der har været nogle med på badebilletter gennem enten sketchy online-resultater eller regionale kvalifikationer, er i år lidt anderledes i mine øjne. Det betyder også, at der slet ikke er nogen papirmænd overhovedet, men dermed ikke sagt, at jeg nok helst ser Marcus slå AndoniiPm og M4rv, som i mine øjne er de lidt mere svage kort i puljen. Dette også set i lyset af, at Marcus ved tidligere events i år har stået stærkt mod dem begge, M4rv i særdeleshed.

I skal desuden heller ikke snydes for at høre Pilms forventninger til resten af deltagerne.

Sports-Gaming.dks billede.I år er det virkelig utroligt svært at spå om en favorit, fordi der er et par stykker, der viser så ulideligt højt niveau, at det er tæt på umuligt at sige, hvem der har de ekstra procenter på dagen. Umiddelbart ser Gorilla, MSDossary og Raseck dog ud til at være tre gode bud fra Xbox One-siden. Strxnger ser lun ud på PlayStation, som han har vist hele året, men Nicolas99 har jo været skræmmende. Han ser endda kun ud til at være blevet stærkere og stærkere, som året er skredet frem, og især hans defensiv er helt vanvittig til tider. Der skal noget ekstraordinært til at slå ham uden tvivl.

Afslutningsvis har vi spurgt ind til Pilms rolle og primære opgaver som coach for Marcuzo ved årets verdensmesterskab.

Min rolle bliver lidt af det hele under turneringen, men der er ingen tvivl om, at den har ændret sig en smule fra de første gange, vi var afsted sammen for omkring halvandet år siden. Hvor der nok i starten var meget fokus på helt specifikke ting i hans gameplay som omdrejningspunkt for det jeg fokuserede på, er det anderledes nu. Marcus har udviklet sig utrolig meget det sidste år både som spiller og som menneske og har fået en større grad af selvstændighed på mange måder, så han ikke i samme udstrækning har behov for at få de ultra spilnære input. Derfor er det nu mere blevet fokus på, at Marcus skal være den bedste udgave af sig selv, og derfor står jeg for alt, der sker udenfor banen, men også at give ham mental ballast, han kan tage med ind til hver eneste kamp til turneringen. Nogen gange er det lidt en luksus at stå bag ham, fordi han på egen hånd selv gør så meget rigtigt, men jeg er så glad for stadig at have muligheden for at være med og forhåbentlig give ham det ekstra hele vejen fra start til slut,” lyder slutordende fra en topmotiveret coach, der naturligvis vil gøre alt, hvad han kan, for at give Marcuzo de sidste marginaler.

Vi krydser fingre for, at de to i fællesskab opnår det resultat, de ønsker at opnå, og vi ønsker dem herfra held og lykke med morgendagens første portion af gruppespilskampe, som du kan følge med i på vores liveopdateringsside.


Sports-Gaming.dk er inviteret til London af EA for at dække turneringen på nærmeste hold – følg med live her på siden fra 2. august!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.