Det tegner sig lige nu til at blive den største sæson i Jesper ‘Pilm’ Prangs tid som FIFA-udøver. Vi har talt med Silkeborg IF-repræsentanten om kvalifikationen til FUT Champions Cup #2, eSuperligaen og ikke mindst målsætningerne for resten af FIFA 19.

I weekenden formåede Jesper ‘Pilm’ Prang sammen med tre landsmænd at kvalificere sig til FUT Champions Cup #2. For at sikre sig billetten til den meget eftertragtede VM-kvalifikation besejrede Silkeborg-spilleren August ‘Agge’ Rosenmeier i en direkte kamp om pladsen, hvorefter Agge heldigvis gik hen og vandt den efterfølgende knald eller fald-kamp.

For Pilms vedkommende er denne kvalifikation en kæmpe stor bedrift, og det var naturligvis også en utrolig glad hovedperson, som vi efter resultatet har talt med.

Efter den gode start på året, især mod professionelle spillere, har jeg selvfølgelig kunne se mulighederne for, at det [kvalifikation] kunne lykkes, når nu der så mange chancer i år. Inden turneringen i weekenden var jeg den eneste dansker sammen med Marcuzo og Agge, der var gået videre fra Swiss hver gang, så troen var helt sikkert også til stede,” fortæller han og uddyber.

Endelig at kvalificere sig til en stor turnering i udlandet, er for mig det største, jeg har opnået. Gennem årenes løb har jeg været så tæt på eksempelvis ESWC i FIFA 16 og senest FUT Champions-kvalifikationen i februar, hvor jeg faldt på målstregen i den afgørende weekend. Derfor er det en kæmpe forløsning endelig at opnå noget, man har drømt om så længe, og ydermere gøre det ved at slå, i mine øjne, verdens bedste FIFA-spiller på nuværende tidspunkt i den afgørende bedst af tre-kamp.

Trods den fantastiske start på spillet ønskede vi alligevel at høre Pilm om hans tanker om starten på sæsonen samt ikke mindst hans indtryk af spillet nu her tæt på to måneder efter udgivelsen.

Min start i FIFA 19 har på mange måder været over al forventning, både spillemæssigt og resultatmæssigt. Jeg har fundet nogle af de helt gamle possesion-dyder frem igen, og det viser sig at have båret utrolig stor frugt på det spillemæssige og resultatmæssige plan. Jeg er meget tilfreds, må jeg sige. Omkring FIFA 19 som spil skal man jo passe på, hvad man siger i disse ban-tider (referer til FIFA-spillere, som er blevet nægtet adgang til de kommende måneders internationale events, red.), men udpræget, synes jeg ikke, spillet er EAs største gave til folket. Uden at gå alt for meget i dybden med de nye mekanismer, der bliver snakket stolpe op og stolpe ned om, vil jeg koge det ned til én enkelt ting. Som gennemgående koncept er det foruroligende, at chancen for at score ikke bliver proportionel større, jo tættere på mål du er – skal vi ikke holde det ved det i denne omgang.

Det er ikke kun i udlandet, at Pilm i denne sæson kan se frem til at skulle konkurrere på højt plan. Herhjemme deltager han nemlig selvfølgelig i eSuperligaen, hvor han sammen med sin rutinerede holdkammerat Adel Daher stiller op for Silkeborg IF. Her er det indtil videre blevet til syv point efter de første fire kampe, hvilket Pilm har blandet følelser omkring.

Jeg synes vores start i ligaen har været meget blandet. Personligt er jeg super skuffet over, hvordan jeg selv har spillet, hvor jeg har tabt tre ud af fire individuelle kampe, noget, jeg slet ikke føler, er acceptabelt. Jeg håber dog, at jeg bliver mere komfortabel, som turneringen skrider frem under forholdene, og jeg er sikker på, at Adel og jeg kommer i top 8, hvor det for alvor bliver sjovt i slutspillet,” lyder det fra Pilm, der altså har det tilfælles med sin makker, at de begge to har fungeret som coach for henholdsvis Marcuzo og Agge og derfor har rejst rundt til de mange events sammen med dem.

I år skal Pilm dog også have hundrede procent fokus på sit eget spil, og hertil sætter han sig da også en målsætning for sin egen sæson, mens dette interview rundes af.

Jeg har allerede indfriet mit helt store mål, nemlig at kvalificere mig til en stor international turnering. Da den nu er kommet i hus, må jeg jo så sigte lidt højere, når det nu virker sandsynligt. Jeg håber derfor at ramme top 60 på Playstation-leaderboardet, således at jeg kan være med, når der afholdes playoff i juni 2019. Dette kræver dog underforstået, at jeg rammer flere kvalifikationer i den nærmeste fremtid, og det føler jeg, der er helt fint chancer for, som jeg spiller på nuværende tidspunkt!

Vi ønsker Pilm held og lykke med sæsonen!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.