Favoritterne fik kamp til stregen i Ballerup

0
1474

Selvom præmierne var uvist til dagens Fifa turnering i Ballerup Centret, så dukkede mange af landets helt store spillere alligevel op for at forsøge sig. Heriblandt Jesper ‘Pilm’ Prang, Wahed ‘The-Kid’ Obayd, Daniel ‘Barnewitz’ Barnewitz og ikke mindst Andreas ‘Andy’ Kirstein, der var få millimeter fra at vinde ESWC Denmark og nok gerne ville have været i Paris netop nu, hvor danske August ‘Agge’ Rosenmeier i morgen skal spille finale. Dog måtte Andy og de andre store navne fra seneste turnering i Fredericia nøjes med den udsolgte Ballerup Cup, og her var der helt bestemt dømt kamp til stregen for favoritterne.


Allerede i gruppespillet måtte den formentlig største favorit i dag, Wahed Obayd, se sig slået ud eftersom han ikke formåede at vinde én eneste kamp i en svær gruppe med den anden favorit, Jesper Pilm.

Pilm var derfor videre til 1/16 finalen, hvor det allerede her blev til et par kampe imellem nogle stabile spillere. Daniel ‘XI-Kurland’ Kurland røg ud med 2-0 til ECVisualize spilleren Mohamad Al-Bacha, og Mads Strack måtte se sig slået af sin holdkammerat fra HVB E-Sports, Andy, efter et mål i det 118. minut.

1/8 finalen bød også på et par store overraskelser, blandt andet slog Wali ‘Kaz’ Kazmi fra XI Gaming, Jesper Pilm fra Tricked eSport, imens at Walis holdkammerat Daniel Barnewitz røg ud til den unge Mikkel ‘Rævehjort’ Hjort, der spillede en fin turnering i dag. Denne runde bød også på opgøret mellem 3. pladsen til DM, Nicklas ‘Niller’ Stensgaard, og 3. pladsen til Copenhagen Games, Mohamad Al-Bacha, og denne kamp måtte helt ud i straffesparkskonkurrence, hvor Al-Bacha så havde marginalerne med sig.

Dermed stod otte spillere tilbage og her skulle Andy møde Marcus ‘ExpectSporting’ Jørgensen i en hård duel. Marcus Jørgensen vandt her køligt 3-0 og spillede sig derfor sikkert videre til semi-finalen, hvor han skulle stå over for Al-Bacha, der allerede havde slået en del favoritter ud på dette tidspunkt. Den succes skulle så fortsætte for ham, og Al-Bacha stod derefter i finalen mod en noget så ukendt Frederik Elleggaard, der havde slået Mikkel Hjort i semifinalen.

I denne kamp var Al-Bacha klar favorit, men det endte altså med at være Frederik Elleggard, som efter en drabelig kamp med 7 mål og slutresultatet 4-3, stod tilbage som vinder af Ballerup Cup, 800 point til ranglisten og til sidst en XBOX 360.

Vi har snakket med vinderen efterfølgende:

Tillykke med sejren – Hvilke følelser står du umiddelbart med efter sejren?

“Mange tak. Jeg er rigtig glad for min præstation i dag, at vinde mod så mange gode spillere gør mig stolt. Allerede fra start af kunne jeg mærke at jeg var klar, og det havde jeg så ret i.”

Var der nogle svære kampe undervejs?

“Der var to/tre kampe, hvor jeg havde det svært, det var i kvart, semi og finalen, men jeg spillede mit spil og det førse til sejr! En spiller, der virkelig overraskede mig, var ham jeg mødte i semifinalen (Mikkel Hjort red.), han impornerede mig virkelig.”

Det er først gang vi reelt høre om dig. Har du været med til andre Fifa turneringer før den her?

“Nej, har ikke rigtigt været med til andre turneringer. Jeg har overvejet DM et par gange, men jeg har aldrig rigtig taget mig sammen til det.”

Har du planer om at deltage i mange flere turneringer i fremtiden efter at have vist dit niveau i dag?

“Altså, jeg har altid vist, at jeg har haft et højt niveau i Fifa. Jeg overvejer helt sikkert DM og så nok nogen få andre tuneringer. Jeg har i hvert flad masser af selvtillid efter i dag.”

Vi takker Ballerup Centret, de mange fremmødte og Pixel-TV for et godt event, og så ses vi på næste søndag til Copenhagen Open 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here