Klokken 12:00 i morgen skydes sæsonens første FUT Champions Cup i gang i værtsbyen Bukarest. I denne store optakt/guide klæder vi dig fuldt på til den betydningsfulde major, der kan følges de kommende tre dage fra 12-20 hver eneste dag.

Der er i skrivende stund under 17 timer til, at startskuddet lyder til sæsonens første store “major” i form af FUT Champions Cup #1, der spilles i Bukarest fra fredag eftermiddag klokken 12:00 frem til og med søndag aften klokken 20:00, hvor Grand Final slutter.

Hvad er på højkant?

Dette live-event bliver samtidig det første af i alt seks betydningsfulde FUT Champions Cups, som hver især giver en kæmpe portion point til det nye VM-kvalifikationssystem, som foregår via. den splinternye Global Series-rangliste.

Hver deltager er sikret minimum 150 point til ranglisten som belønning for at være kvalificeret, men der er naturligvis en hel del mere at hente, jo længere man når. Førstepladsen løber nemlig afsted med hele 1.500 Global Series-point samt intet mindre end 50.000 amerikanske dollars.

Den samlede præmiepulje lyder desuden på 200.000 dollars, som vil blive fordelt mellem de topplacerede.

Hvem spiller med?

I alt 64 spillere – 32 på PlayStation 4 og 32 på Xbox One – dyster med om den store præmiepulje og de mange Global Series-point. 10 af dem kvalificerede sig også til den seneste turnering Continental Cup. 21 lande er repræsenteret, og hele 15 af dem er tyskere.

Spillerne skulle allerede møde op i Bukarest tidligere på ugen, så vi tør godt love fedt materiale hele weekenden med spillerprofiler og mere samt ikke mindst fuldt forberedte FIFA-stjerner klar til at præstere deres A-game!

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der sidder og indendørsBlandt andre argentinske ‘nicolas99fc‘, vinderen af Continental Cup amerikanske ‘Joksan‘ og den tyske Werder Bremen-stjerne ‘MegaBit‘ spiller med i sæsonens første udgave af FUT Champions Cup, mens det som altid også bliver med dansk deltagelse, når Mikkel ‘LordHjorth’ Bach fra Tricked eSport og August ‘Agge’ Rosenmeier fra North er med fra start, efter at de begge formåede at kvalificere sig til turneringen via. sidste måneds onlinekvalifikation.

Hvem er favorit til at tage titlen?

Vi har allerede nævnt en god håndfuld favoritter ovenover, men skulle vi pege på vores tre personlige favoritter til at gå hele vejen, så ville vi sige én af følgende spillere:

F2Tekkz

Donovan Hunt var ikke bare forholdsvis, men fuldkommen ukendt, da han i FIFA 18 mødte op til FUT Champions Cup #1 i Barcelona og totalt stjal rampelyset for første gang ved at gå hele vejen i turneringen i en alder af blot 16 år. Den nu en smule mere erfarende englænder har nu snart haft et år til at udvikle sit spil heraf den mentale del, således han nu er klar til at bygge videre på sit unikke talent. Det har vi allerede fået en masse smagsprøver på ved at følge F2-spilleren online, hvor han mere eller mindre ubesejret har hentet det ene 30-0-resultat efter det andet samt formået at kvalificere sig til en masse kommende events i overlegen stil. Vi tror på, at F2Tekkz kan genfinde sit spil fra Barcelona og forsvare sin titel.

Agge

F2Tekkz er ikke alene om at dominere på nettet. Den uden tvivl mest dominerende har nemlig været den ene af vores to danske deltagere Agge, der i sidste weekend satte rekorden for at være den eneste, som har kvalificeret sig til alt, han har haft muligheden for at kvalificere sig til. Continental Cup i Paris gik ikke efter planen, men uden at have de alt for farvede briller på kunne det sagtens tænkes, at dette blot var North-stjernens opvarmning til en kæmpe FIFA-sæson i vente. Derfor står Agge da også øverst på favoritlisten hos alle, inklusiv os.

TheStxngeR

Med det uhyggeligt store overtal af tyske spillere kan vi naturligvis ikke komme udenom Tim Katnawatos fra FC Basel, der sammen med holdkammeraten nicolas99fc udgør et favoritværdigt mandskab. TheStrxngeR har nu været med til de to seneste VM og nåede senest finalen til Continental Cup. Vi ved dog, at han har meget mere at byde på, og med hans nuværende form regner vi altså med, at han kan slå alt og alle på sin vej, såfremt han finder niveauet frem i Bukarest.

Hvilket turneringsformat spilles der med?

EA fortsætter takterne fra sidste år med Swiss-format i gruppespillet og hernæst knockoutkampe. Du kan læse meget mere om formatet lige her.

Fredag afvikles gruppespilskampene, lørdag afvikles 1/8-finalerne og kvartfinalerne og søndag afvikles semifinalerne, de respektive konsolfinaler og ikke mindst Grand Final, hvor vinderen af PS4-siden og vinderen af Xbox One-siden møder hinanden.

Hvor kan man følge med?

Der er rig mulighed for at følge med hele weekenden. Du behøver ikke gå glip af ét eneste minut, idet hele turneringen vil blive streamet af EA selv på alle deres sociale medier fra klokken 12:00 til og med klokken 20:00 både fredag, lørdag og søndag.

Casting-holdet består blandt andet af de velkendte værter Spencer Owen og Jimmy Conrad, som du kan glæde dig til at blive underholdt af, når de to dygtige kommentatorer Richard Buckley og Brandon Smith og ikke mindst eksperterne Ivan Lapanje og Mike LaBelle kommer til at levere kommentering og yderst gode analyser undervejs.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.