I denne tredje optaktsartikel til Odense Open er vi nu nået til de otte spillere, vi forventer mest af herfra – og det er endnu en gang et stærkt felt, der er repræsenteret.

I går var det seed 12-9, vi talte med, og vi er nu nået til top 8. Det er absolut nogle af de fineste spillere i landet, der over flere omgange har vist allerhøjeste niveau, og flere af dem har vundet nogle af de allerstørste titler i det danske land. Skulle en af disse fire spillere gå hele vejen, ville det ikke være nogen stor overraskelse, da de alle har potentialet til at gå hele vejen.

Seed 8: Hassan ‘Hassanplayer’ Al-Saraf – Tricked Esport

Hassan og Al-Bacha i deres Tricked-trøjer.

Hassan og Al-Bacha i deres Tricked-trøjer.

Den netop annoncerede Tricked-signing har over længere tid vist sit niveau, både som spiller og som coach. Men det er på grund af hans evner med hænderne på controlleren, vi har placeret ham så højt. Han har stort set ikke været til en turnering, hvor han ikke er endt i top 16, og han slår store spillere ud gang på gang. Det vil i manges øjne heller ikke være ufortjent, hvis han tager sin første store sejr til Odense Open.

“Jeg forventer naturligvis at gå videre fra begge gruppespil og derefter tage det meget roligt med én kamp af gangen, så kan alt ske. Jeg forbereder med ved at træne op med Masi Elghawi og Al-Bacha, som jeg oftest gør, da de er de personer, som kender min spillestil bedst og derfor kan styrke min kreativitet til spillet, da jeg oftest vil prøve på nye ting, når jeg træner op til turneringer, for at se om de kan være med til at styrke mit spil. “

Hassans bud på top 3 er Al-Bacha, Magnus Larsen og Claes.

Seed 7: Lasse ‘Kongen’ Bækkelund – Sørby eSport

Den relativt nyudnævnte talentchef har for nyligt igen begyndt at vise sit bedste spil frem. Efter et fantastisk FIFA 15, hvor han bl.a. kvalificerede sig til FIWC og vandt diverse større turneringer, også Odense Open, er tempoet gået lidt ned i FIFA 16. Men man skal på ingen måde regne ham ude af turneringen, inden den er gået i gang. Lasse kan på rigtig mange måder vise sig at være turneringens “dark horse”, da mange, inklusive ham selv på et tidspunkt, regnede ham ude, men han har nu for alvor vist at han er tilbage. Hans største udfordring bliver at balancere sit eget spil med rollen som talentchef, der skal pace resten af holdet.

“Jeg forventer en stærk turnering fra min egen side, da det jo er min hjemmebane, og jeg spillede langt over forventning sidste år. Jeg forventer et fedt setup og god turneringsafvikling, som der har været til samtlige CULT Cola-turneringer. Jeg ved endnu ikke hvordan min forberedelse kommer til at ligge. Jeg har eksamen fredag, og jeg må se om jeg kan få presset lidt FIFA ind i ny og næ. Jeg tror ikke min rolle som holdleder kommer til at påvirke mig. Hvis jeg først er i zonen, så forbliver jeg i zonen, og da holdet godt ved, at Odense Open er mit helt store mål for i år, så tror jeg ikke, at de vil stå i vejen for at jeg spiller min egen chance. Jeg håber at kunne forsvare titlen. Som nævnt, så har det været mit helt store mål igennem hele året, og jeg regner med at vise en stærk mentalitet på hjemmebane.”

Uden at vide alverden om folks niveau i år, vil han byde på Lars, Bacha og ham selv til den potentielle top 3.

Seed 6: Daniel ‘Dingo’ Kristensen – Wicked Gaming

Dingo under DM i 2015.

Dingo under DM i 2015.

Dagens yngste bud på et top 8-seed er absolut et kompetent bud på en topplacering. Til sidste udgave blev han stoppet i kvartfinalen, men han virker mere tændt end nogensinde, blandt andet med en sejr fra Copenhagen Games i bagagen. Dingo har over det sidste halve til hele år vist store prøver på sit talent og er godt på vej til at blive en af de største stjerner. Han har præsteret under pres og flopper næsten aldrig til store turneringer, hvorfor man ikke skal klø sig for meget i hovedbunden, hvis han skulle stå på podiet på lørdag.

“Jeg forventer at turneringen bliver rigtig intens og hård. Mange topspillere kommer, så det bliver svært. Jeg tror dog på mig selv, og jeg håber, at jeg kan gå hele vejen. Det vil betyde afsindigt meget for mig, så jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at opnå det. Jeg vil, som jeg plejer, spille en del dagen inden turneringen. Jeg undgår at spille for meget I løbet af ugen, da det blot får mig til at miste motivationen og lysten til at spille. For at vinde, skal jeg være mentalt klar og motiveret. FIFA er et spil, hvor det handler om at være god til at holde fokus samt være den bedste til at bevare roen. Det er 2 elementer, der er utroligt svære at få til at falde på plads, men hvis det lykkes for mig til turneringen, tror jeg på at turneringen bliver en succes for mig.”

Dingos bud på en top 3 var Marcus Jørgensen, Mikkel Hjorth og Mohamad Al-Bacha.

Seed 5: Jesper ‘Pilm’ Prang – Tricked Esport

Dagens sidste spiller er endnu en spiller, der havde en smule svært ved at få sparket FIFA 16 ordentligt i gang, i hvert fald offline. Han havde et fantastisk FIFA 15 med online-sejre til højre og venstre, men FIFA 16’s turneringer har desværre været lidt hårde ved den ellers garvede spiller. Pilm har altid været en af de absolut mest aktive spillere i Danmark, og derfor kommer der naturligvis også en succes her og der – senest hans kvalifikation til Sommerbold-finalen. Forventer man en del af Pilm, så er det absolut forståeligt.

“Jeg forventer en bedre præstation end Pricerunner, men det vil ikke rigtig kræve det store, kan man jo sige! Derudover vil jeg ikke rigtig bruge så meget tid på at lægge forventninger på mig selv, der skal bare leveres. Eventet bliver som altid topklasse, så der er ikke behov for at smide så mange andre superlativer afsted der. Jeg forbereder mig ved at tabe penge til MJ, Dammie, Fredberg og hvem jeg ellers finder tiden og lysten til, og dette krydrer jeg med at tabe Gfinity-kvartfinaler på stribe, så der er ikke noget nyt undet solen på det punkt heller. Odense Open kan dog sagtens blive min første store sejr. Jeg føler mig sikker og tryg i min stil, ligesom jeg derudover er jeg glad ved spillet for tiden, så ingredienserne er da til stede. Det største problem er dog det latterligt høje niveau, samt det faktum at man i løbet af hver turnering får en kamp, hvor alt føles imod en, og det skal man kunne kæmpe sig igennem.”

Pilms top 3 består, i vilkårlig rækkefølge, af: En af de to verdensmestre (August og Mohamad), Marcus Jørgensen og Niller.

Dermed mangler der kun én artikel i vores optakt – følg med i morgen for at se de sidste 4!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.