Mange almindelige gamere har måske en hemmelig drøm om at tjene penge på eSport. Men hvad kræver det at blive gamer, og hvordan ser livet ud for de få, som virkelig når til tops?

eSport er populært. Rigtigt populært. Sporten, som ikke ligner nogle andre klassiske sportsgrene, er på alle fronter ved at blive en af verdens største sportsgrene. Tilskuerne elsker det, millioner af mennesker spiller det, og omsætningen stiger med milliarder på verdensplan år for år. Ligesom med spil og oddsing på poker, casinospil og sportsbegivenheder hos spiludbydere som Unibet, er det blevet utroligt populært at bette på eSport. Og ikke mindst er eSporten ved at få sine helt egne stjerner på et popularitet niveau med sportsstjerner som Messi og Federer.

Men hvad kræver det at blive professionel gamer? Først og fremmest skal man være indstillet på at bruge hele sit liv på gaming. Professionelle gamere bruger ofte 14 timer i døgnet, og den sydkoreanske spiller, som går under gamer pseudonymet MarineKing, bruger op til 20 timer i døgnet på at spille. Da gaming kræver hurtige reflekser, ligger de professionelle og indbringende år i ungdommen, så man skal være indstillet på ofre sit sociale liv og chancen for at få en kæreste (eller i hvert fald holde på hende).

Det ”glamourøse” liv som gamer

Er du indstillet på at ofre nogle år og dedikere dig fuldstændigt til det professionelle gamerliv, kan der til gengæld være store gevinster at hente. Dota 2-spilleren Kuro Takhasomi var den højst betalte eSport-spiller i 2017 med en indkomst på ca. 24 millioner kr., og den danske gamer Benjamin Vestergaard er kun 21 år og tjener allerede millioner på at vise videoer på YouTube, hvor han optager spil med sin lille Minecraftfigur og kommenterer det på engelsk. Men man skal huske på, at vejen til toppen er lang og hård og gennemsnitslønnen for en professionel gamer ligger på omkring 360.000 kr. om året. Udover at spille og kommentere på spil på YouTube og Twitch bruger professionelle gamere også deres tid på at spille større eSportsturneringer, som bliver transmitteret og fulgt af millioner af mennesker. For eksempel så over 100 millioner mennesker med, da League of Legends-mesterskaberne blev afviklet i 2017.

Bliv professionel gamer

Hvad gør man så, hvis man er fast besluttet på at forfølge sin drøm om at blive professionel eSportgamer? Udover de mange dedikerede timer foran skærmen er det en god idé at investere i noget ordentligt udstyr. En god gaming mus og et godt gamingkeyboard er essentiel ligesom du også bør investere i et headset. Har du nogle gode venner, som også gamer, kan I danne et hold og på den måde udveksle viden og arbejde mod at blive bedre. Deltag i turneringer, så der bliver lagt mærke til dig og fortsæt med at øve dig. Og så måske en dag bliver drømmen til virkelighed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.