Liverpool vandt sidste år den første udgave nogensinde af ePremier League, da de slog ingen andre end deres evige rival Manchester United i finalen.

Sidste år blev den første sæson af ePremier League afholdt, hvor 40 af Storbritanniens bedste FIFA-spillere fik lov til at leve drømmen ud ved at repræsentere deres favorit klubhold i esports-udgaven af verdens mest populære liga Premier League. Her blev Liverpool kåret som mestre efter en to-dages lang finale, hvor repræsenterede fra alle 20 Premier League klubber kæmpede om titlen som den første ePremier League mester nogensinde.

Kilde: Pexels

Sådan så formatet ud i sidste års ePremier League

Ser vi tilbage på sidste år blev alle klubrepræsentanter fundet ved hjælp af en online kvalifikationsturnering for ePremier League. Dem der kvalificerede sig til næste stadie, blev tildelt en plads til offline kvalifikationsturneringer, der alle fandt sted på Premier League stadions rundt i England. Vinderne af disse offline turneringer blev siden udvalgt som klubrepræsentanter til ePremier League finalerne, der fandt sted på Gfinity Arena i London i marts måned sidste år. 

I alt blev der fundet to repræsentanter for hver klub. En til PlayStation og en til Xbox, som altså skulle dyste i finaledagene i London. Derfor deltog i alt 40 repræsentanter ved turneringen. Disse 40 spillere blev inddelt i to overordnede grupper. 1 gruppe af 20 til PS4 og en gruppe af 20 til Xbox, hvor spillerne i begge kategorier blev inddelt i yderligere fire grupper af fem spillere. De to bedste fra hver gruppe gik herfra videre til kvartfinalen, hvor turneringen ændrede format til knockoutrunder. 

Vinderne fra begge konsol-konkurrencer mødtes til sidst i den store finale, for at finde den overordnede vinder. Her endte det som nævnt med at Liverpool, der blev repræsenteret af Donovan ’F2TekKz’ Hunt som vandt Xbox turneringen, slog Manchester United, der var repræsenteret af KyleLeese_, som havde vundet PS4-turneringen.

I finalen vandt Hunt 4-1 i kampen der blev spillet på PS4, hvorefter han satte det hele plads i den efterfølgende kamp på Xbox med en 2-1 sejr. 

Dermed blev Liverpool altså den første vinder af ePremier League, og spørgsmålet er om det bliver startskuddet på en lignende dominans i esport-verdenen, som den vi har set i den virkelige verden. The Reds topper nemlig suverænt Premier League-tabellen, hvor det ligner at ingen hold er i stand til at stoppe scouserne. Af den grund har mange fodboldeksperter og sports betting bookmakere som bet365 også valgt Liverpool som en af de helt store favoritter til at vinde hele turneringen.

Den nye sæson af ePremier League

Den nye ePremier League sæson startede i november sidste år, hvor registreringen for spillerne åbnede inden den online kvalifikation fandt sted i december måned. Nu venter den offline kvalifikation inden finalen finder sted i slutningen af marts.

Her vil Hunt selvfølgelig håbe igen at slå til, så han kan cementere Liverpools dominans både i esport- og fodboldregi, sådan at de både er digitale mestre såvel som mestre i verdens stærkeste liga. Der var men ingen præmiepulje i sidste års udgave af ePremier League, men i år er der sat 40.000 pund af i præmiesum.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.