På bare to årtier er Esport blevet en milliardindustri, der har skabt berømte spillere, millioner af globale fans og enorme sponsorater, hvilket betyder, at Esport nu konkurrerer med mange større sportsgrene. Det har været en bemærkelsesværdig stigning i popularitet gennem årene, og det er spændende at se frem og forudsige, hvordan Esports fremtid kan se ud. Det ser ud til at være en sikker indsats, at Esport fortsat vil vokse i popularitet overalt i verden, men der vil uundgåeligt være et par problemer og forhindringer, der opstår, når en industri vokser sig så stor som denne. Med dette i tankerne er her et par forudsigelser om, hvordan fremtiden for konkurrencepræget spil vil se ud.

Det vil trives Post Covid-19

Covid-19-udbruddet har ændret livet som vi kender det, men Esport er en industri, der sandsynligvis vil trives efter pandemien og allerede tiltrækker millioner af flere fans rundt omkring i verden, fordi almindelige sportsgrene er blevet sat på hold. Mens de betydelige begivenheder på arenaer er blevet sat på hold i en overskuelig fremtid, kan Esport trives i den aktuelle situation, da folk kan konkurrere og se sikkert online. Selv regulære indehavere af sportsrettigheder har vendt sig mod virtuelle tilbud, hvor F1’s leder af digital vækst og Esport rapporterede, at Virtual Grand Prix trak 3,2 millioner seere online.

Esports-væddemål bliver større

Esport-væddemål er vokset i popularitet i de senere år, men matcher endnu ikke odds på almindelige sportsgrene. Naturligvis kan påvirkningen af Covid-19 ændre dette, da sport sættes på hold. Størstedelen af Esport-væddemål foregår i Asien, hvor Esporten blev født, men efterhånden som det amerikanske publikum bliver større og mere selvsikkert, så er det sandsynligt, at væddemål også tager fart her.

Træningsprogrammer vil blive udviklet

Når Esport bliver en enorm industri og indtægtskilde, vil der sandsynligvis blive introduktion af statsstøttede træningsprogrammer til at udvikle verdens største talenter. Derudover vil der sandsynligvis være collegeprogrammer i Esport, lig amerikansk fodbold, basketball og andre højt profilerede sportsgrene i USA.

Skandaler

Som nævnt opstår der uundgåeligt problemer, når industrier stiger så hurtigt som denne, og når der er så mange penge (og væddemål) involveret. Det betyder, at der sandsynligvis vil opstå skandaler i den nærmeste fremtid, hvilket kan indebære snydeskandaler, match-fixing, svig og chikane.

VR vil begynde at blive brugt

Virtual reality bruges på alle slags kreative og innovative måder, og der er et stort potentiale med denne type teknologi, når det kommer til Esport. Dette kan hjælpe seerne med at føle at de er på stadionet, hvor handlingen finder sted, plus med så mange store navne, der udvikler teknologien, ser det ud til, at dette kunne ske før snarere end senere.

Dette er blot et par forudsigelser om, hvad fremtiden kan bringe for Esport, men det er svært at forudsige noget og især med coronavirus-udbruddet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.