Hold øje med disse store danske gamere

Foto af Fazly Shah. Gamingverdenen er spækket med farverigt lys og store stjerner. En del af de stjerner er danske

Gamingverden vokser sig større og større år efter år og som en del af det kommer der flere og flere professionelle gamere til, og en hel del af dem er faktisk danske. Esport er blevet en kæmpe sport og der findes endda flere virkelig store turneringer og professionelle teams og der kommer flere og flere store danske til. Nu skal vi tage et kig på nogle af de danske gamere, som gør spillet og turneringerne forrygende og er værd at holde øje med.

Dota 2-spiller Johan ‘N0tail’ Sundstein

Dota 2 er blevet et verdensomspændende fænomen. Dette multiplayer online battle arena-spil spilles efterhånden i hver en afkrog af verdenen, og en af dem, som virkelig forstår at spille det med maner og elegance, er danske Johan ‘N0tail’ Sundstein. I dag er Johan 30 år, og indtil videre har han erhvervet sig intet mindre end en præmiesum på hele 46,3 millioner kroner, hvilket lægger ham helt i front, når det kommer til de rigeste danske esportstjerner. Faktisk har Johan ikke blot tjent mest i hele Danmark på esporten, han har også tjent mest i hele verden. Det er alligevel noget af en bedrift. Der er ingen tvivl, om Johan er værd at holde øje med inden for esport.

Pokerspiller Lasse Jagd Lauritsen

Vender man blikket mod den online pokerverden, er der efterhånden ingen vej uden om Lasse Jagd Lauritsen. Et hurtigt blik på hans portfolio gør det klart, at han gennem de seneste år har gjort det fortrinligt. Lasse er især et supertalent inden for Twitch-poker, og han har intet mindre end speciale i online pokerturneringer. Hans talent har den dag i dag gjort ham til et medlem af Team PokerStars Pro, og det er noget af en medlemstitel at have erhvervet sig. Lasse er fortsat i sin bedste alder, og der er ingen tvivl, om at han har en stor karriere i vente. Det bliver spændende at følge med i den unge danskers fremtidige pokerkarriere og se, hvor hans veje fører hen.

CS:GO-spiller Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz

Foto af Yan Krukau. Flere og flere bliver opslugt af esportens verden, og for nogle kan det blive starten på en lys fremtid.

Counter-Strike: Global Offensive, også populært kendt som CS:GO, har skabt en hel verden af passionerede skydeglade online spillere, hvor mulighederne for events og turneringer er mange både herhjemme og i udlandet. En af de skydeglade spillere, der for alvor forstår at skyde og ramme rigtigt, er danske Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz, som i årevis har været en kæmpe stjernespiller på holdet Astralis. Dette hold er også hjem for store danske spillere som Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth og Lukas ‘gla1ve’ Rossander, men for nu skal det handle om Nicolai. Den unge dansker har nemlig formået at skrabe en præmiepulje sammen på hele 11,5 millioner danske kroner og han har udvist et kæmpe potentiale for videre udvikling. Kort sagt er der rigtig god grund til at holde et vågent øje med den danske spiller og hans fremtidige præstationer.

Fortnite-spiller Martin ‘Zand’ Fløjgaard

Også inden for det populære overlevelsesspil Fornite sker der store ting og sager. Det står klar, når man vender blikket mod de danske gamere. Blandt andet er det ikke mere end nogle år siden, at danske Martin ‘Zand’ Fløjgaard fra Herning med sit hold Fish Fam vandt VM i Fortnite. Den vinding gjorde ham til millionær, hvilket må siges at være noget af en præstation. Sådan en titel og præmiesum gør det uden tvivl interessant at se, hvad fremtiden bringer for den unge danske spiller. Mon ikke der er udsigt til flere store sejre i fremtiden? Det er der i hvert fald meget, der kunne tyde på, og af den grund bliver det også spændende at følge med fra sidelinjen.

Uanset hvor man vender blikket hen – uanset om man vender det mod Dota 2 og poker eller CS:GO og Fortnite – så er der meget at råbe hurra for. I hvert fald er virkeligheden den, at der er rigtig mange danske gamere, som gør en stor indsats og et forrygende stykke arbejde. Disse danske gamere hiver om og om igen store titler og præmiesummer med sig hjem, og det er noget, man kan være stolt af, og som gør sig fortjent til lidt ekstra opmærksomhed.