Andreas Hedegaard skal snart gøre sin debut på den internationale scene, efter han formåede at kvalificere sig til eChampions League. Vi har taget en snak med den danske FIFA-spiller om dette, eSuperliga og resten af FIFA 19-sæsonen.

For bare 11 dage siden havde FIFA-spiller Andreas Hedegaard aldrig nogensinde formået at tage det kæmpe skridt i sin karriere, som er at kvalificere sig til en udenlandsk turnering.

Forrige søndag kunne nordjyden så langt om længe kickstarte sit internationale gennembrud og konstatere, at han hermed var kvalificeret til den yderst prestigiøse eChampions Leauge, der for første gang rammer EAs turneringsrække i denne sæson.

Sammen med hele fem andre danskere skal han nemlig repræsentere de danske farver i Manchester i næste måned, når de med et felt bestående af 64 PlayStation 4-spillere skal kæmpe med om blot otte attraktive pladser, som inviteres til finaleeventet, der afvikles på selve Champions League-finaledagen.

Vi har nu fanget Hedegaard til en snak om den fantastiske bedrift, og han ganske naturligt fortsat svært ved at få armene ned ovenpå sådan en omgang.

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, folk, der sidder og skærmDet er en helt vanvittig følelse at stå med. Man kommer jo længere og længere ind i sådan en kval [kvalifikation, red.], og når det går op for en, at man kun er én kamp fra at kvalificere sig, begynder det at blive rigtig varmt inde på sådan et værelse. Sveden løb ned ad mig, og jeg var nødt til at hente et håndklæde for at tørre hænderne af i, så controlleren ikke ville glide ud af hånden på mig. Det er først i momentet, hvor min keeper tager den sidste redning, at det for alvor går op for Højfeldt og jeg, hvad der lige er sket, og det er en fuldkommen surrealistisk følelse,” fortæller han med stor begejstring og påpeger efterfølgende, at lige netop denne mulighed var for unik til at kunne misse den, hvilket i Hedegaards optik var, hvad der førte til succesen.

Jeg havde en anderledes tilgang til denne kval kontra forrige kval. Det havde jeg, eftersom jeg for flere uger siden hørte, at der vil komme en eChampions League. Der tænkte jeg prompte, at den skulle jeg med til. Det var bare et MUST og en milepæl i min karriere, hvorfor jeg valgte at sætte alt ind på den. Derfor var jeg 110 procent klar denne gang, og jeg var knivskarp på de rigtige tidspunkter, hvilket tidligere har været et af mine kritikpunkter.

Hedegaard skal ikke kun repræsentere Danmark i Manchester. Til dagligt spiller han nemlig for Vendsyssel FF, der også fortjente et stort skulderklap fra hovedpersonen, hertil især coachen Jeppe Højfeldt.

En anden faktor var helt klart min træner Højfeldt, som formåede at holde mig rolig igennem alle de ”trælse” mål, som man får imod sig. Jeg tror, jeg var bagud i mere end halvdelen af kampene, hvor Højfeldt formåede at være den epokegørende faktor, som formåede at give mig det sidste skub og sørgede for, at jeg kunne holde humøret højt. Dernæst er der selvfølgelig Vendsyssel FF, der altid er klar til at bakke op om de mange nye idéer, som man får. Denne støtte er utroligt værdsat, hvilket også er med til at give mig optimale forhold at spille under,” lyder det fra Hedegaard, der bestemt ikke går ind til næste måneds turnering uden tro på egne evner.

Jeg går ind med den forventning, at jeg skal forsætte med at spille mit eget spil på trods af, at jeg står overfor nogle af verdens bedste. Dette skyldes, at det særligt i denne kval er blevet manifesteret, at min måde at spille på kan være med blandt de allerbedste. Derfor er ambitionen helt sikkert at komme til knockout.

Af selv samme årsag har det også givet Hedegaard ekstra blod på tanden, hvad angår hans personlige karriere såvel som i eSuperligaen sammen med sit hold.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, folk på scenen

En præstation som denne giver helt klart yderligere motivation for at blive endnu bedre, så dette ikke bliver mit sidste internationale live-event. Der er nogle ting, som jeg ved, at der skal finpudses og forbedres. Derudover føler jeg, at hvis jeg formår at opgradere mit hold, ville det være en kæmpe fordel og øge mine chancer for deltagelse i flere internationale turneringer, eftersom jeg ofte oplever, at jeg på det højeste niveau møder hold, som koster næsten fire gange så meget som mit hold, hvilket uden tvivl er en ulempe.

Når FIFA 19-sæsonen slutter, vil jeg gerne kunne stå og kigge tilbage på et tilfredsstillende år. Allerede nu tegner det helt sikkert godt, hvor vi er kommet godt fra start i eSuperligaen, og jeg er kvalificeret til eCHL. Dog skal vi have top 8 i eSuperligaen, før det virkelig har været et fremragende år.”

Følg med i aften klokken 18:15 på Dplay, når Hedegaard og Vendsyssel møder Lyngby BK i en sand 6 point-kamp om de altafgørende top 8-placeringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.