Stort set ethvert FUT-hold har brug for en kreatør på den offensive midtbane, der skal fordele spillet rundt og ikke mindst levere de dødbringende stikninger. Vi giver nu vores bud på de ti bedste af slagsen – denne gang med udgangspunkt i Premier League-spillere.

Premier League er en populær liga at bygge sit hold i blandt FUT-spillerne. Det samme gælder for formationer, der inkluderer en playmaker på den offensive midtbane-position. I dette indslag giver vi jer vores bud på de ti bedste offensive midtbane-spillere i Premier League – og lad os da bare komme i gang.

Herunder kan du se den fulde liste, der dog ser bort fra speciel-kort som f.eks. informs:

10: Oscar – Chelsea F.C.

Listens 10. plads er bestemt ikke et dårligt valg til positionen, men der er derimod mange andre i denne liga, som gør sig mere iøjefaldende end Chelseas Oscar. Denne spiller har forholdsvis fine og stabile stats hele vejen rundt og yderligere fire stjerner i skillmoves, men vi mangler til gengæld noget, der kan slå benene væk under os – og med ‘noget’ menes der naturligvis nogle stats, som skiller sig ud fra de andre. Ja, han kan finde ud af det hele i det offensive spil, men typer som ham er der altså mange andre eksempler på.

9: Ross Barkley – Everton F.C.

Ross Barkley fra Everton er godt nok to stats under vores overstående herre, men med sig har englænderen dog en fornem styrke, langt bedre end Oscars eksempelvis. Herudover besidder han en højde på hele 189 centimeter og har ikke mindst de vigtige fem stjerner i svag fod. Barkley kan altså sparke og aflevere lige godt med begge fødder, hvilket giver ham en kæmpemæssig fordel, når nu det er ham, der skal være bindeleddet mellem venstre og højre side. Han er dog trods alt ikke nogen superstjerne, og teknikken halter desværre også en smule bagved i forhold til de kommende spillere på denne liste.

8: Juan Mata – Manchester United

84-ratede Juan Mata har måske et stykke op til toppen af listen, men fremragende stats som 86 i både korte afleveringer og boldkontrol bringer ham da langt tættere på dem. Teknikken sidder lige i skabet hos spanieren, der derimod har mangler såsom højde og heraf styrke samt hurtigheden. Ud over det er tre stjerner i skillmoves ikke lige frem det optimale for kreatør-typen, som vi må sige, han godt kan kategoriseres som.

7: David Silva – Manchester City

Samme opskrift som den overstående United-spiller besidder David Silva i den grad også. Der kan i hvert fald udveksles tonsvis af paralleller mellem de to spaniere, der heriblandt naturligvis også begge sparker bedst med venstrebenet. Manchester City-spilleren kan til gengæld prale af endnu bedre kreatør-stats, og især 91 i korte afleveringer og 90 i boldkontrol er fine eksempler på nogle af hans spidskompetencer. Men igen, så er den manglende styrke og højde samt fart, dårlige svag fod og ikke mindst et langt fra tilfredsstillende afslutningsspil med til at placere David Silva på blot en 7. plads.

6: Philippe Coutinho – Liverpool F.C.

Strålende og ekstraordinær i sit afslutningsspil og særdeleshed på langskudsfronten kan vi derimod konstatere, at Liverpools Philippe Coutinho er. Afleveringsspillet er godt nok en anelse bag både Mata og Silvas, men fremragende langskud og acceleration på henholdsvis 80 og 89 giver pludselig brasilianeren et ekstra tangent at spille på. Med andre ord kan Coutinho med sine samlede 87 i dribling altså også komme steder hen med det i modsætning til de to overstående, der i processen ville blive stoppet på enten den manglende fart eller at modstanderen let ved, hvilken retning det sidste træk bliver taget i, inden afslutningen foretages. Fire stjerner i både skillmoves og svag fod skader bestemt heller ikke for Liverpool-manden.

5: Wayne Rooney – Manchester United

Hov – der strøg en fuldstændig anden type offensiv midtbane lige ind på listen. Wayne Rooney kan noget, som de andre “typiske” spillere på denne position ikke kan. Han kan nemlig både sparke fra distancen, lægge de præcise og lange bolde i dybden og herudover arbejde defensivt, hvilket ikke ses særlig tydeligt hos nogle af de andre. Manchester Uniteds alletiders mest-scorende spiller er enorm alsidig og kan heraf sagtens rykkes en tak længere ned på banen – måske ville dette endda være en mere vant position for det her kort, som med sine medium/høj i workrates har en tendens til at arbejde endnu mere defensivt. Men en fantastisk fysik hele vejen rundt og et verdensklasse spark, har man som det blev fortalt at gøre med et yderst dødbringende kort, såfremt man spiller det korrekt og det passer ind i spillestilen.

4: Mesut Özil – Arsenal F.C

Han er spillets bedste set ud fra sin totale rating men er altså blot havnet på en 4. plads – hvordan kan det lige være? Igen må blandt andet den dårlige, svage fod bringes i spil, der forhindrer fodboldens ukronede assistkonge fra at blive placeret øverst. Heller ikke afslutningsspillet er særlig prangende med blot 70 i skudkraft, og der er derfor ingen fare på færde med hensyn til langskuddene. Tyskerens vision, altså blik for spillet, samt boldkontrol osv. er til gengæld af den absolut øverste hylde. Med i sin beslutning om valget af spiller skal man dog huske, at til trods for Özils fremragende måder at finde afleveringer på i de virkelige kampe, er det altså op til FUT-spilleren selv på den virtuelle bane at slippe bolden på de korrekte tidspunkter, og her kan Arsenal-spilleren ikke hjælpe dig.

3: Christian Eriksen – Tottenham Hotspurs

En dansk succes i England har sneget sig med i top 3 – muligvis til nogen store overraskelse. Men Christian Eriksen er altså bare et forbløffende godt kort i dette spil. Med langt bedre udholdenhed end Özil, det faktum at han har traitet ‘langskudspecialist’ og vigtigst af alt fem stjerner i svag fod, er vi i hvert fald ikke andet end overbevist om, at Tottenham-spilleren fortjener en plads i listens top 3. Det kunne sagtens tænke, at han endda kan være at finde endnu højere på listen inden for ganske få sæsoner. Se bare på de (indtil videre) tre informs, danskeren har fået, der har udviklet sig op til hele 88 i rating.

2: Santi Cazorla – Arsenal F.C

Magiske Santi Cazorla er havnet så højt oppe udelukkende fordi, at han slår sine mænd fra medkategorien ‘kreatør’ og her erobre prisen som Premier Leagues bedste af slagsen. Den lille spanier har et lavt tyndepunkt, som gør sin driblingen endnu mere unik, og samtidig med det, er Arsenal-spillerens afleveringerne og afslutninger også formidable og har ingen mangler. Fem stjerner i skillmoves ligesom Eriksen er helt klart også en vigtig faktor. Modargumenterne vil ligesom ved de foregående kreatørere også være højden. Dog virker Cazorla mere robust og har altså statsmæssig også mere styrke end sine to landsmænd. Denne spiller kan med garanti sørge for både højt antal mål og assist, og så har du altså også en mand til diverse dødboldsituationer.

1: Kevin De Bruyne – Manchester City

Listens andre to top 3-spillere ved i den grad, hvordan man fyrer skuddet af fra distancen, når mulighederne byder sig. Hos Premier Leagues bedste offensive midtbanespiller behøver mulighederne til gengæld ikke altid at være der – han sætter dem højst sandsynligt ind alligevel. Kevin De Bruyne er uden tvivl ligaens bedste til positionen, og negative ting er svær at sige om belgierens evner. På nær de defensiv-orienterede stats er alle Manchester City-spillerens tal over 75 og størstedelen af dem i midten af 80’erne. Der er egentlig ikke så meget mere at sige her. Er din FUT-økonomi til det, så invester pengene i dette gyldne kort – er den ikke, så kunne du passende kigge på nogle af listens andre spillere.

Læs også: FIFA 17: Top 10 bedste højre backs i FIFA Ultimate Team

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.