Den tyske Bundesliga drukner mildest talt i gode center backs. Vi kommer her med vores bud på de ti bedste af slagsen – i prioriteret rækkefølge.

Bundesligaen har altid været rig på gode center backs, der samtidig både har farten og fysikken med sig.

Og den bedste, tyske liga er endda i besiddelse af nogle af FIFA 17’s bedste på positionen, og det præger denne top 10 liste over dem da også præg af.

Vi kommer her med vores bud på, hvem vi mener, du burde vælge, såfremt du ønsker at opbygge et Bundesliga-hold.

10. Matija Nastasić – FC Schalke 04

Matija Nastasić er listens “dårligste”, men det siger vel egentlig mere om listens stabile niveau end Schalke-spillerens niveau. Denne spiller kan gå ind på de fleste hold uden at kaste problemer med sig – især når man kigger på de hele 86 i glidende tacklinger. Dog står den vigtige egenskab acceleration i vejen for, at serberen høre til en smule tættere på de bedste. Med kun 66 i dette tal får en ellers dygtig center back svært ved at komme op i omdrejninger, når de hurtige angribere i FUT Champions tager dybdeløbene.

9. Aleksandar Dragović- Bayer 04 Leverkusen

Østrigske Aleksandar Dragović ligner utrolig meget vores overstående herre. Forskellen, og grunden til vi bedømmer ham den lille smule bedre, ligger dog i den netop-nævnte acceleration. Leverkusen-spilleren runder her de 70, hvilket til sammenligning giver ham en klar fordel. Til trods for at han er én rating under Nastasic´ halter han altså ikke på egenskaben stående tacklinger, der også er placeret på 84.

8. David Abraham – Eintracht Frankfurt

Vi kan ikke undvære begrebet ‘pace’ – stort set ligegyldigt hvilket position, der er tale om – og derfor er Frankfurts David Abraham med på denne liste. Han er nemlig ligaens absolut hurtigste med samlet set 81 i hurtighed og acceleration. En forbløffende pace er det, som desværre ikke bliver fulgt særlig godt op på de andre fronter. Men langt de fleste FUT-spillere vil formentlig gerne acceptere de middelmådige stats, og hvis det stod til dem, kunne argentineren sagtens have været placeret langt højere oppe.

7. Marc Bartra – Borussia Dortmund

Den tidligere F.C. Barcelona-spiller besidder en af ligaens bedste stående tacklinger på fornemme 87. Fulgt op af 83 i opdækning, 82 i glidende tacklinger og 83 i erobringer må han også betegnes som en af de bedste center backs rent defensivt såvel som offensivt, som han har lært fra Barca-tiden. Men når man er havnet oppe på en syvende plads, må der jo trods alt være et par minusser at finde et sted. Godt og vel dem alle ligger i en samlet fysik på blot 69. En højde på 184 centimeter og en styrke på 73 kan blive et problem i et spil, der i år har lagt stor fokus på spillernes styrke.

6. Jonathan Tah – Bayer 04 Leverkusen

En center back, hvor styrken derimod ikke er et problem, er hos Jonathan Tah fra Bayer 04 Leverkusen. Igen er denne spillers stats meget lig med de forgangende spilleres. Forskellen ligger til gengæld i tyskerens imponerende styrke på 91 krydret med en højde på hele 1,94 meter. Tah er et ‘beast’ og kan altså også prale af stats som 84 i hovedstød, 84 i stående tacklinger og 83 i opdækning. Med 65 i acceleration skal han dog op i fart, før han vil ramme sine 78 i hurtighed. Nogle enorm dårlige, offensive stats trækker specielt også ned og kan give problemer for FUT-spilleren, der gerne vil bygge spillet op fra bunden. Dog må han have gjort et eller andet rigtigt på den virkelige bane, eftersom EA har belønnet ham med en kanon vinter-opgradering med tre bedre i samlet rating.

5. Mats Hummels – Bayern München 

Den er svær at bedømme den her. Indtil videre har mange af placeringerne været præget af center backens pace – nu prøver vi så det split modsatte. For 64 i pace er naturligvis langt fra optimalt. Omvendt igen kan man vende den om og sige, at overstående Jonathan Tah kun er tre højere i acceleration. Herudover kan man vel heller ikke komme udenom 90 i erobringer, 90 i hovedstød og 91 i stående tacklinger? Med sin tyske holdkammerat fra Bayern (som vi kommer til inden længe) kan man også argumentere for, at sådan et makkerpar let ville kunne begå sig og samtidig skabe perfekt chemistry, hvis man ville eksperimentere med flere ligaer på én gang.

4. Ömer Toprak – Bayer 04 Leverkusen

Vi er tæt på at nå ved vejs ende, og nu spidser det for alvor til. Bayer 04 Leverkusen-spilleren, Ömer Toprak, har så godt som ingen mangler og er selvfølgelig indiskutabelt blandt ligaens bedste fire center backs.

Og når der nu intet decideret negativt er at sige om dette kort, hvorfor så ikke bare lade os hoppe videre til de tre sidste og få afklaret, hvad de hver især vinder på.

3. Naldo – FC Schalke 04

Brasilianske Naldo er intet andet end en fryd for den tyske Bundesliga, og bedste egenskab – 93 i hovedstød – er også fuldt fortjent med de mange vigtige mål, han gennem årene har sat ind med panden. Næstbedste egenskab er 92 i skudkraft, der med yderligere 82 i langskud giver spilleren en helt ny dimension at spille på. Godt nok er hurtigheden en smule bagved Ömer Topraks, men styrken og hertil bedre defensive stats må vægtes højere i dette tilfælde, der dermed velfortjent giver Naldo en top 3-placering.

2. Sokratis – Borussia Dortmund

Sokratis er i gang med en formidabel sæson for Borussia Dortmund, hvilket naturligvis smitter af på grækerens kort-samling i FUT. Én vinter-opgradering og to TOTW’s er det blevet til for Sokratis, der med både høj fart og ekstrem gode defensive stats er svær at overgå på denne liste. Særligt 89 i stående tacklinger, 88 i opdækning og 83 i hurtighed imponerer os. Inteter i vejen med Dortmund-spilleren, som dog havde været endnu mere uhyggelig at komme op imod, hvis man tilføjede et par centimeter mere til de nuværende 186.

1. Jérôme Boateng – Bayern München

Men det kommer højst sandsynligt ikke bag på nogen, at mr. Boateng fra Bundesligaens førerhold er listens endelige vinder. Bayern München har kun tabt én enkelt liga-kamp i denne sæson, og det kan Jérôme Boateng uden tvivl tage en stor del af æren for. Han startede året ud med 89 i rating, som godt nok lød en smule svært at overgå, men rundet senere hen gamle ole og 90. Samme 90 ses også på kortets samlede, defensive bedømmelse, og som ligaens anden-hurtigste center back vil ingen – lad os hellere gentage – ingen andre på positionen kunne følge med.

Dette runder hermed top 10-listen af. Hvilken liga og position skal vi bedømme næste gang? Besøg vores Facebook-side og kom med dit ønske, der kunne have indflydelse på den næste top 10-liste.

Læs også: FUT: Top 10 offensive midtbanespillere i Premier League

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.