Velkommen til Sports-Gaming.dks tips til FUT Draft. Her hjælper vi dig til at lave det bedst mulige drafthold!

Da jeg fik lov til at spille FIFA 16 for første gang, var der én ting, der sprang mig i øjnene som det fedeste element fra det nye spil. Dette var den helt nye FUT Draft. Med denne nye spildel ville der komme et helt nyt element ind i spillet, som man aldrig bliver træt af, fordi holdet hver eneste gang er nyt, samt at man har muligheden for at spille med de allerbedste spillere. Belønningerne i FUT Draft er også gode, men de bliver for alvor gode, hvis man kan få sig et rigtig godt hold. Da jeg har draftet 15+ gange, føler jeg, at jeg nu har nok information til at kunne fortælle folk, hvordan man drafter det bedst mulige hold.

Jeg vil starte med at fortælle nogle generelle tips, hvorefter jeg vil vise et eksempel på en draft, jeg lavede. De generelle tips vil kun være vejledende, og jeg kan på ingen måde garantere at man får et genialt hold hver gang, ligesom dette heller ikke hver gang vil være den bedste metode. Så derfor, brug kun dette som en hjælp og ikke som en 100% guide, der virker hver gang, for som sagt vil man ALDRIG få de samme spillere to gange.

Valg af formation og kaptajn
Screenshot-OriginalNår du skal vælge en formation, skal du vælge den ”blindt”. Du ved intet om de spillere, du får, hvilket betyder at de skal passe ind i formationen og ikke omvendt. Derfor skal du først og fremmest vælge en formation, som du er glad for, og dernæst tænke på hvilken formation, du tror du kan få gode spillere til. Typisk vælger jeg kun formationer, der har 4 i bagkæden og en venstre/højre fløj. Du vil få rigtig mange brede spillere og få, der spiller midt på. Dette er vigtigere i forhold til fløjene end dine backs, da jeg har oplevet kun at få muligheden for angribere, når jeg vælger dem til førsteholdet. Du vil typisk få muligheden for et par ekstra center backs, men til tider får du ikke muligheden for at vælge nye.

capitanoKaptajnen er ret så ofte den bedste spiller, du får på dit hold. Det kan være alt fra en 86 rated spiller helt op til IF Ronaldo eller en legend, hvis du spiller på Xbox. Hvis du er en af de få, der spiller Xbox, så skal du oftest vælge legenden, hvis du får muligheden. Enhver legend vil få fuld kemi, hvis du bare har positionen nogenlunde på plads. Du får altså en garanti for en spiller, der får god kemi og giver det samme til spillerne omkring sig. Men hvis du får en spiller ude af position, som eks. George Best i en 4-2-3-1 uden fløje, så skal du ikke vælge ham, da det vil være fuldstændigt umuligt at få god kemi ud af spilleren. Og kemi er det vigtigste, hvilket jeg også vil fortælle om senere. Det samme gælder for at vælge almindelige spillere. Du skal sørge for at få en spiller, som passer delvist eller 100% ind på sin position. Derfor skal du ikke vælge Cristiano Ronaldo eller Messi i en formation som den tidligere nævnte. Kemi skal altid være førsteprioriteten.

Byg dit hold op fra bunden
StartNu har du taget de to første skridt. Nu skal du til at bygge hele dit hold op. Der findes ingen mere korrekt måde at gøre det på end anden, men den måde, jeg typisk gør det på, er at vælge angriberen først, hvis dette ikke er min kaptajn. Er det ikke, vælger jeg en midtbane som det første. Grunden til at jeg vælger angriberen så tidligt, er det tidligere nævnte med at man sjældent får flere gode angribere. Angriberen skal have fuld kemi, fordi han er så vigtig en del af holdet, mener jeg. Forsøg naturligvis enten at finde en, der giver kemi med din valgte kaptajn, eller en, hvor du føler at du kan få mere kemi med. I det eksempel, jeg har vist her, startede jeg med Marco Reus som kaptajn, fordi det er let for ham at få god kemi med andre spillere. Sådan er det generelt når du vælger spillere fra samme nation som den liga, da spiller i. Altså engelske spillere fra PL, tyske spillere fra Bundesligaen og så videre. Dernæst valgte jeg Cerci, igen efter samme regel, samt fordi jeg ved at der er gode spillere i midtbanen fra Italien, som jeg endnu ikke havde valgt.

underwayDernæst forsøgte jeg at få kemi til enten Reus eller Cerci, og med de spillere, jeg fik tilbudt, kunne jeg kun få spillere med kemi til Cerci, og intet til Reus. Derfor valgte jeg hurtigt vejen, der hed Serie A, så vidt muligt. Jeg byggede ud til mine backs, men lod forsvaret stå åbent (center backs, CDM og målmand), da jeg regnede med ikke at kunne holde Serie A-temaet hele vejen. Desuden håbede jeg også på en forbedring til Reus ude på kanten, da han med 4 kemi ikke kunne gøre alverden. Det, der er vigtigt, når du skal drafte dit hold, er at du hurtigt finder et tema og holder dig til det. Selvom du får Alexis Sanchez i stedet for Candreva, og han er en klart bedre spiller, skal du holde dig til Candreva, hvis du er i gang med et italiensk hold.

Jeg var så heldig at få en ren Chelsea-defensiv – men jeg valgte også Cahill som den første af de 4, fordi jeg tænkte på de mange Premier League-spillere, samt alle de gode Chelsea-spillere, der er i FUT. Det færdige hold kan ses nedenunder.

Bænken og dennes vigtighed
Done
I det almindelige FUT er bænken slet ikke et lige så brugt element, som det er i FUT Draft. Bænken kan afgøre dit holds succes, især hvis startopstillingen ikke er så god, som den kunne være. På bænken til dette hold lykkes det mig at få Neymar og Adriano, som på alle måder er bedre end Reus uden kemi og den sølv VB, jeg havde før. Jeg valgte først Neymar, da jeg tidligere havde draftet Siqueira, den brasilianske VB fra Atlético Madrid. Det ville kun forbedre holdets kemi, så derfor valgte jeg naturligvis ham. Da jeg så senere fik muligheden for at vælge Adriano, gjorde jeg naturligvis det for at få fuld kemi på begge spillere. Det fulde hold er altså det, der kan ses til højre her. De eneste spillere, jeg ikke draftede på førsteholdet, var Neymar og Adriano.

Det betød altså, at jeg endte med min kaptajn på bænken. Men jeg var faktisk slet ikke så ked af dette, grundet FUTs kemisystem. Hvis du skifter en spiller ind på banen, får han samme kemi på banen som spilleren, du har skiftet ham ud med. Dette vil altså sige, at vælger jeg at skifte Reus ind efter 2 minutter på CF-pladsen i stedet for Cerci, vil han have fuld kemi og spille i en rigtig god position. Derfor er det vigtigt at have et par ”super subs” til hver del af banen, altså en god forsvarer, midtbane og angriber. For mig er det vigtigt at kunne skifte ud i løbet af en Draft, da du ikke altid ender med et godt hold, og evt. har nogle spillere, der bliver rigtig trætte. Derfor er bænken essentiel.

Og dette konkluderer altså alle mine bedste tips til FUT Draft. Husk endelig på, at dette ikke er en decideret guide til at drafte perfekt, men derimod en hjælp til hvordan du optimerer dit hold. Dog er det rigtig vigtigt at få et godt hold, da præmierne kan være utroligt gode, som eksempelvis her. Held og lykke med draften!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *