Der var søndag FIFA i fornemme omgivelser, da Ung Horsens afholdte FIFA 17 turnering i Horsens Ny Teater.

Forud for turneringen var der blevet afholdt en lang række kvalifikationer i ungdomsklubber rundt om i området og på dagen var der så sidste chance for, at kvalificere sig. I alt kom næsten 100 spillere igennem nåleøjet og var klar til finalen.

Trods de fine omgivelser, var det begrænset med kendte spillere, men der var dog deltagelse af den forsvarende mester, Claes “Keglekongen” Hansen fra Tricked eSport og Frederik “Fredberg” fra Marienlyst eSport, der sammen måtte anses som forhåndsfavoritter.

Det startede dog ikke optimalt for Frederik “Fredberg”, da han i sin kvalifikation måtte have hjælp for, at kunne kvalificere sig.

Derfra gik det dog planmæssigt for de to forhåndsfavoritter, der mere vandt frem til semifinalen vandt alle deres kampe, dog ikke alle lige overbevisende. I kvartfinalen var Frederik “Fredberg” yderst presset mod Viktor Naur. Det blev dog en sejr på 3-2, men statistikken afslørede efterfølgende, at Frederik “Fredberg” kun havde haft 3 afslutninger i kampen, modsat Viktor Naur, der havde haft markant flere forsøg og samtidig også havde haft mest boldbesiddelse.

Lodtrækningen gjorde, at det ikke kunne blive en finale mellem de to forhåndsfavoritter, der i stedet mødtes i den ene semifinale. Det blev en tæt kamp, men selvom Claes “Keglekongen” Hansen reddede straffespark fra Frederik “Fredberg” i kampen indledning, var der dog aldrig rigtig tvivl om kampens udfald og Frederik “Fredberg” vandt kampen 2-0.

I den anden semifinale stod kampen mellem to unge drenge, Mikkel Stabell og Milo A. E. Winther. Det blev en yderst spændende affære. Mikkel Stabell var længe foran 1-0 og havde flere muligheder for, at udbygge føringen, men Milo A. E. Winther formåede at udligne kort før tid og da der ikke blev scoret i den forlængede spillede, måtte vinderen findes i straffesparkskonkurrencen. Her var Milo. A. E. Winther skarpest og sikrede sig finalepladsen.

Der var ingen præmier på højkant i bronzekampen, men til gengæld blev der spillet om point til ranglisten idet, at turnering var rangeret som en kategori 6.

Der var blot spillet få sekunder af kampen før, at Mikkel Stabell kom foran på et yderst tilfældigt selvmål af Claes “Keglekongen” Hansens spiller. Dette gav den unge knægt blod på tanden og kort efter stod det 2-0. Claes “Keglekongen” Hansen pressede på, men marginalerne udeblev og den forsvarende mester måtte se sig slået 3-2.

Finalen blev aldrig ligeså spændende som håbet. Frederik “Fredberg” kom hurtigt foran mod Milo A. E. Winther, der trods god fight, aldrig rigtig formåede, at true Marienlyst eSport-spilleren. Kampen endte 2-0 til Frederik “Fredberg” og udover 5.000 kr. sikrede Frederik “Fredberg” sig 500 point til ranglisten og er dermed gået forbi Nicklas “Niller” Stensgaard og op på 12. pladsen. Milo A. E. Winther og Mikkel Stabell og flere andre i top 8 har for første gang fået point og er nye på ranglisten. Du kan se den fulde rangliste her.

Der skal gives en stor hånd til Ung Horsens for et fremragende arrangement.

Husk der er turnering igen allerede på lørdag, når vi er klar med første stop på Elgiganten FIFA Tour. Første turnering er i Aalborg og du kan læse mere og købe billet her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *