En af årets største turneringer, Falster-baserede Pricerunner Cup, løb af stablen i går. Her var der ekstremt mange dygtige spillere til stede for at dyste om en del af de mange og store præmier samt titlen som vinder af Pricerunner Cup 2016.

Dagen startede med turneringen for de unge spillere, nemlig PriceRunner Cup Junior, og selvom de ældste var 14 år, så var niveauet alligevel højt – spillere som Anders Dammand, Magnus Larsen, Mikkel Hjorth og Malthe Dørge er alle spillere som har gjort det godt på det sidste og som kunne bruge DSC02169Juniorturneringen som en god “opvarmning” til den store turnering.

Turneringen var yderst velspillet og første større overraskelse som i 1/8-finalen hvor Magnus Larsen måtte forlade turneringen til den forholdsvis ukendte Lionett at have smidt en 2-0 føring over styr. I kvartfinalen var det Anders Dammand der måtte forlade turneringen da Mikkel Hjorth blev for stor en mundfuld. Faktisk blev Mikkel for stor en mundfuld for alle deltagerne i turneringen, for efter en 3-2 finalesejr over Malthe Dørge – holdkammeraten fra Wicked Gaming. I kampen om 3. pladsen var det Lionett der slog Osbaeck 1-0. En god juniorturnering med højt niveau – det tegner godt for fremtiden!

Så var det tid til PriceRunner Cup

128 deltagere var klar, og niveauet må være noget af det højeste vi har set til en skandinavisk turnering nogensinde – vi manglede kun lige svenske Ivan Lapanje for at hele eliten var samlet. To stk. nuværende verdensmestre er noget der altid kan prales med på deltagerlisten til turneringer i Danmark, men det var altså tilfældet denne lørdag hvor både August Rosenmeier og Mohamad Al-Bacha stillede til start.

Niveauet var højt hele vejen rundt og der var mange spændende kampe – noget som også blev overværet og kommenteret af komikeren Anders Fjelsted som var på visit ved Simon fra E-bold.dk i kommentatorboksen – noget som gav en god og sjov stemning til turneringen.

I slutspillet blev det, overraskende nok, et hurtigt exit til de tre svenske spillere som ellers har domineret de turneringer de har deltaget i, og også August DSC02202‘Agge’ Rosenmeier måtte forlade turneringen i 1/16-finalen efter et snævert nederlag til Nicklas ‘Niller’.

I semifinalerne var vi vidne til en gentagelse af finalen til sidste års PriceRunner Cup – nemlig Lasse Bækkelund mod Lars Korrebog. I 2015 blev det til en overbevisende 7-1 sejr til Lasse i finalen, men I år blev det dog Lars der kunne tage en 2-0 sejr og dermed finalepladsen. Lasse fik dog oprejsning og vandt 3-2 i bronzekampen mod unge Magnus Larsen.

Til sin egen præstation siger Lasse:
“Jeg synes, at min egen præstation var over al forventning! Jeg brugte omkring 6-7 forskellige formationer i de 2 første gruppespil, og der var spillet ikke godt overhovedet, men da jeg fandt tilbage i mit vanlige 5-mandsforsvar synes jeg at forsvaret spillede maks, og jeg var skarp på mine chancer – Så jeg er super tilfreds.

Jeg har genset kampen mod Lars og jeg synes den var meget lige, men helt fortjent at Lars går videre, da han bare straffer mig, når han får chancen.
Finalen var vild, og noget af det vildeste jeg har set i en finale. Man kan ikke sige, at han ikke har fortjent sejren, når man vinder 8-0, men jeg tror at de fleste i Danmark ved, at der ikke er “8-0″ til forskel på de 2 spillere. Jeg håber da at jeg kan præstere stabilt igen. Det gav lidt selvtillid at være med der hvor det er sjovt igen, og jeg vil helt sikkert gøre mit bedste for at det sker igen.”

Jeg startede ud med et tilfældigt mål, og så spillede jeg i et enormt hurtigt tempo, hvilket gjorde jeg bragede igennem hans hold. Jeg var skarp og spillede min bedste kamp nogensinde i FIFA. – Lars Korreborg

Som Lasse også teaser i sin kommentar ovenfor, så var finalen noget ud over det normale. Lars var oppe imod den nykårede verdensmester Mohamad Al-Bacha – på papiret en ret stor omgang. Det var Lars dog ligeglad med, og der gik ikke mere en få FIFA-minutter før Lars var foran 3-0. Derfra blev det bare vildere og vildere, og da uret rundede de 90 minutter var stillingen hele 8-0 til Lars – virkelig imponerende sejr som kastede hele 12.000 kr. af sig.

Vi har hørt Mohamad Al-Bacha om hvad der gik galt:DSC02218
“Jeg blev simpelthen udspillet taktisk set, men jeg ved godt hvad der gik galt og det bliver der rettet op på til næste gang. Det var ikke godt nok, og det ved jeg godt selv. Så jeg håber bare på at kunne komme tilbage og så snuppe en sejr snarest.”

Vi spurgte også verdensmesteren om der var et øget pres på skuldrene efter den nylige titel.
“Nej, jeg føler ikke der er noget pres. Jeg ville altid vinde, men ved det ikke altid er muligt. Jeg prøver at gøre mit bedste og jeg ramte en finale som jeg egentlig er meget tilfreds med.”

Lars Korreborg blev altså vinderen af PriceRunner Cup – yderst fortjent! Følg med her på siden inden for de næste par dage hvor vi bringer et uddybende interview med vinderen.

Ranglisten er nu opdateret og kan ses her.

Sports-Gaming.dk og TiFoSport takker for en god lørdag med FIFA i Nykøbing Falster – vi håber en gentagelse i 2017!