FIFA 16 er ved at blive rundet af, og derfor har vi talt med nogle af de vigtigste danske personligheder på FIFA-scenen i løbet af året – både på den danske scene og den internationale.

Bemærk! Disse interviews er foretaget over en længere periode, og derfor kan detaljer om nogle turneringer være udeladt.

I gårsdagens artikel talte vi med Dingo, der for alvor fik sit gennembrud på den danske scene i løbet af FIFA 16. I dag har vi taget en snak med Pilm, der endnu en gang har vist at han er blandt de absolut bedste i landet. Han har i løbet af året samlet utroligt mange point sammen, og ligger kun bag de to verdensmestre Agge og Al-Bacha i henhold til point i FIFA 16. Pilm har hele året spillet hos det meget dominerende hold Tricked eSport, der har vist meget støtte til Pilm og hans resultater. I starten af FIFA-året var der lidt langt mellem de helt store præstationer, men efter 2016 ramte, kom han for alvor i gang med at vise sig frem. Især på 2v2-scenen viste han tænder, efter han sluttede sig sammen med Marcus ‘MJ’ Jørgensen og vandt både Coolshop Cup og Power Lan 2v2, ligesom han nåede at få en 1v1-sejr med til Aarhus Open, en titel han i øvrigt forsvarede fra sidste år. Vi har talt med Pilm om året, der gik.

Pilm og MJ efter sejren til Coolshop Cup.

Pilm og MJ efter sejren til Coolshop Cup.

“Året har været godt, må jeg erkende. Et hurtigt kig på ranglisten viser mig endda også, at jeg er den spiller der har optjent 3. flest point, kun overgået af to verdensmestre, og det er jeg selvfølgelig stolt af. Der har været mange op- og nedture i løbet af FIFA 16, hvor Pricerunner og ESWC står som de klare lavpunkter, mens mit titelforsvar i Aarhus og Coolshop sejren er to af de mest lysende øjeblikke i løbet af året. Ej at forglemme nogle af mine online præstationer, hvor de 4 på stribe i Geekunit Winter League var et fantastisk run som næsten bliver umuligt at gentage i FIFA 17. Selv med alle disse positive ting spredt ud over hele spilåret, er jeg stadig frustreret over at jeg ikke fik kæmpet mig med til enten FIWC, og i særdeleshed ESWC, hvor nederlaget i semifinalen til Jeppe Rindom bliver et jeg sent glemmer. Som opsummering ville jeg kalde det overordnet godkendt, med små bitre oplevelser der ødelægger smagen en kende.”

Pilm har i rigtig lang tid været en del af FIFA-scenen, og han har længe vist at han er en af de mest rolige typer på scenen. Han har ikke travlt med at finde nyt hold, med at forbedre sine vilkår eller ændre sin spillestil konstant for at holde sig ny og frisk. Mange spillere på scenen har respekt for Pilm og hans erfaring, hvilket er forståeligt, da han viser respekt overfor alle andre også. Dog er der ifølge Pilm mange ting, der har bidraget til et ekstra godt år for ham.

“Der er mange faktorer der spiller ind her. Det har været givtigt at have den mængde rutine som jeg efterhånden har oparbejdet, det er et ekstremt brugbart redskab i de pressede situationer når hovedet skal holdes koldt. På organisationssiden har der også været ro, hvilket jeg tror er super vigtigt. Tricked har støttet mig hele året, og haft troen på at jeg har kunne skabe resultater, selv da jeg havde en formnedgang i marts og april. Kents råd inden Aarhus var blandt andet udslagsgivende, og gav mig det sidste, som skulle bruges til at hive sejren hjem. Slutteligt har min evne til at omstille mig totalt i forhold til 15’eren, udelukkende ved hårdt arbejde, gjort at jeg alligevel fandt en spillestil jeg kunne blive komfortabel i, idet possession og 4-2-3-1 bare ikke virker ordentlig i FIFA 16. Hvis jeg skulle nævne det element, der har passet mig bedre end noget andet, er det nok ball-rolls.”

Som nævnt tidligere, så er Pilm en spiller, der aldrig har været for fin til at rose andre for deres gode spil. I et år, hvor der har været endnu større konkurrence end nogensinde før, har Pilm også været oppe mod mange modstandere, der har vist ham ekstremt god modstand med varierende resultater. Men hvem der har været den bedste spiller i løbet af året, har Pilm ikke nemt ved at sige.

Pilm efter hans tidlige exit til Aalborg Open 2016.

Pilm efter hans tidlige exit til Aalborg Open 2016.

“Der er mange om buddet i år, i det scenen har set et stort antal spillere løbe med titlerne til diverse turneringer. Der er spillere der på hver sin måde har inspireret min spillestil i løbet af året, fra Marcus Jørgensen der var manden der først viste mig ball-roll’s magi, Mikkel Hjorth Bach, der formår at give alle sine spillere raketben på langskud og Lars Korreborg for sin seværdige pasningsstil, for bare at nævne nogle få eksempler. Bacha har dog været den spiller der har imponeret mest, ikke så meget for sin spillestil eller små tricks, men for den seriøsitet han greb VM deltagelsen an med. Et svendestykke uden lige, som jeg både som holdkammerat og dansk FIFA-spiller kun kan bøje mig i støvet for.”

FIFA er på ingen måde et perfekt spil for nogen, men nogle spillere er bedre end andre til at tilpasse sig de forskellige spil. Alle spillere har dog deres tanke på hvordan FIFA kan forbedres bedst muligt, og for Pilm er det ikke anderledes.

“Det skal blive ”nemmere” at aflevere bolden rundt, ikke så meget i afleveringspræcisionen, men i langt højere grad tæmninger fra spillerne. I år har det været pinefuldt svært at aflevere bolden fra sin bagerste kæde og frem langs jorden. Som eksempel har sideskift fra back til back i FIFA 16 i al for høj grad været en gratis bold til modstanderen, fordi tæmningerne er så svage. I samme boldgade, men på offensiv siden, skal det være muligt at blive belønnet for at presse modstanderen ned, og lukke de korte afleveringsmuligheder. Det er mig en gåde hvordan det kan være så effektivt at hamre bolden op i desperation når man indser der ikke er nogen vej ud af presset, og så finder en Ronaldo eller Bale som vinder hovedstødsduellen, alt for ofte, og således undergraver det massive pres man havde sin modstander under.”

Pilm har opnået stort set alle titler, der er værd at opnå herhjemme, og mangler kun DM og nogle af de store internationale titler for at være helt oppe blandt de allerstørste på den danske scene. Pilms mål for FIFA 17 er også helt klare.

“Målene må være, at jeg fortsat blander mig helt i toppen af dansk FIFA, og om muligt, bygger endnu på mit spil. En titel i en af de store turneringer på dansk grund må næsten være et must. Derudover byder det kommende spil på så mange tiltag fra EA’s side så jeg skal i gang med FUT champions, og målet må være at kvalificere sig til et af disse events. Den ultimative drøm er dog stadig at komme til et VM og repræsentere Danmark!”

Det var anden artikel i serien – følg med i næste artikel!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *