FIFA 16 er ved at blive rundet af, og derfor har vi talt med nogle af de vigtigste danske personligheder på FIFA-scenen i løbet af året – både på den danske scene og den internationale.

Bemærk! Disse interviews er foretaget over en længere periode, og derfor kan detaljer om nogle turneringer være udeladt.

Den første artikel i vores serie omhandler en af de spillere, der for alvor er brudt igennem på scenen i år. Daniel ‘Dingo’ Kristensen har været med på scenen i et godt stykke tid, men havde før lanceringen af FIFA 16 aldrig fået de helt store succeser under bæltet. Det blev der dog ændret radikalt på. Først blev han signet til det dengang nye hold Wicked Gaming, hvorefter han begyndte at præstere bedre og bedre i turneringer. Det hele kulminerede til Copenhagen Games og Odense Open, to store turneringer indenfor relativt kort tid, hvor begge turneringer blev med ham øverst på podiet. Mange har rost ham meget for hans spil, og med hans unge alder og mod på livet, så er der stort potentiale for flere større sejre. Vi har naturligvis talt med Daniel om FIFA-året, der gik.

Dingo efter sejren i Odense.

Dingo efter sejren i Odense.

“Mine præstationer i FIFA 16 har virkelig gået langt over mine forventinger, og inden året startede, havde jeg aldrig nogensinde troet, at jeg ville være, hvor jeg er lige nu. Alt har stort set kørt perfekt for mig, og jeg er evig glad og taknemmelig for al den opbakning og rosende ord, jeg har fået af alle. Det har betydet meget for mig, og været store faktorer i forhold til min succes. Typisk for en god FIFA-spiller hører man, at det er uendelige af timer, der bliver lagt i spillet, men fra min side af har det ikke været tilfældet. Jeg har prøvet at spille meget mindre, så motivationen for spillet ikke daler. Dette har virkelig fungeret for mig, og sådan tror jeg også, jeg fortsætter i fremtiden.”

Rigtig mange mennesker begyndte at kaste rundt om sig med store ord, efter Dingo vandt sin første titel i København. Han har for mange mennesker været en øjenåbner med hans åbenlyse fantastiske finter og hurtige spil, der ofte har kastet resultater af sig.

“Jeg synes selv, det har været et godt år for mig med flere gode resultater. Mit spil har kørt for mig, og jeg har forbedret mig hele tiden. Hvorvidt jeg er en af Danmarks bedste FIFA spillere, lader jeg andre om at vurdere.”

En ting, som Daniel altid har tilskrevet succesen, er hans hold. Han har altid været meget positiv omkring den store støtte, som Wicked har tilbudt ham, og hans gode holdkammerater – ikke mindst en af hans bedste venner, og mere eller mindre faste 2v2-kammerat, Frederik ‘Fredberg’ Fredberg. Vi har spurgt ham om, hvorfor det er gået i Wicked, som det er.

“Succesen kan komme på mange forskellige måder, men jeg tror personligt, at en af de store grunde er vores sammenhold. Vi støtter og hjælper hinanden, og ikke mindst er vores organisation virkelig professionel, og der er styr på tingene. Mange hold har tendens til at skifte spillere, som vi andre skifter underbusker, og det er det værste, der kan ske i en organisation. Ligegyldigt resultater kan du stadig være tryg i Wicked Gaming, og det er helt klart det, som har betydet mest for mig.”

Daniel har i løbet af året haft en del problemer med at kvalificere sig til turneringer, hvis kvalifikationen er foregået online. Dog har dette ifølge ham selv været på grund af hans tid på efterskolen, hvor det har været svært at kombinere online FIFA med et efterskoleinternet. Men nu hvor han er færdig på efterskolen, har han fået store mål for næste år.

“Jeg vil prøve at komme med til alle store turneringer og komme så langt som overhovedet muligt. Gejsten er virkelig stor for FIFA, og når FIFA 17 udkommer, stiger lysten endnu mere. Mit største mål er selvfølgelig at kvalificere mig til VM i FIFA 17. Jeg vil virkelig gøre ALT, hvad der skal til, for at det kan lade sig gøre. VM er det største for en FIFA spiller, og det vil betyde alt for mig at deltage til den turnering.”

Alle spillere har dog også fokus på det nye spil, når det gamle står til at skulle erstattes. Der er altid ting, der kan forbedres i FIFA, og for mange er det vigtigt at spillet bliver forbedret på enkelte punkter. Dog holder Dingo sig optimistisk omkring det.

“Jeg tror FIFA 17 kommer til at være et helt anderledes spil. Et spil, man skal tilbringe rigtig mange timer på for at lære alle detaljerne. Jeg håber, at FIFA 17 bliver et mere realistisk spil, og alle de mærkelige fejl som EA laver hvert eneste år bliver ændret. Jeg glæder mig til at se, hvad FIFA 17 bringer, og forhåbentligt bliver det et endnu bedre år.”

Dette afrunder vores første artikel i serien – følg med her på siden, hvor vi lægger de andre artikler op over de næste syv dage.