Efter en længere pause fra vores interviews med spillere fra den danske Fifa scene omkring spillet FIFA 15, er vi nu klar med endnu en vinkel og vurdering af spillet vi, trods småfejl år efter år, alligevel køber hvert år. Den seneste gang snakkede vi med Kent Brylle – Denne gang har vi fået fat i den unge, Mohamad ‘Mo’ Al-Bacha.


Mohamad Al-Bacha, der til dagligt spiller for holdet HVB E-Sports, er ligesom mange andre unge, kommet frem på scenen i dette års udgave af Fifa. Han er en af de spillere, der har forstået hvordan dette spil skal bruges, og har udnyttet hver en enkelt ting til punkt og prikke, hvilket også har givet pote.

Vi skulle alligevel lige høre ham ad, om han egentlig har nydt årets Fifa:

Hvad er det første du tænker, når du kigger på dette års udgave af FIFA?

“Et spil, hvor alt er ødelagt. Målmændene kan ikke redde noget, et spil hvor man kan score på 9/10 friløbere. Men derimod er det også et spil, hvor det hele bliver styret manuelt. DU skal være klar, det er ikke computeren der skal være klar. Kommer der en dybdebold, forsvarer computeren ikke for dig, hvilket jeg synes er fedt, da man SELV skal spille spillet og ikke lade computeren styre det. Jeg synes også at pace har fået større indflydelse på spillet, altså har man hurtige spillere er det lettere at vinde en kamp, sådan har det muligvis altid været, men i år er det slemt, men sådan er spillet, og de danskere der blamer spillet, er bare folk der ikke har evnerne til at tilvænne sig, og ærgrer sig bare over at nye folk kommer til og kører dem over. Jeg synes også at spillet er blevet mere taktisk, hvilket er fedt.”

mohamad al-bacha

1. plads på SG Plus leaderboardet foråret 2015 | 3. plads til Copenhagen Games 2015 | Top 32 til Aarhus Open 2015 | 2v2 1.plads med Wahed til Audi Cup 2015

Har overgangen fra FIFA 14 til 15 været positiv eller negativ ifølge dig?

“Både og. Jeg synes FIFA 15 minder mere om virkelig fodbold, men det er alt for tilfældigt til tider, hvor jeg synes FIFA 14 virkede lidt for tørt, fordi der ikke var SÅ mange tilfældigheder.”

Hvilke positive ting har EA fået med i deres spil i år?

“Skuddene virker mere realistiske nu. Det er egentlig ikke skuddene som er ødelagte, det er målmændene, som slet ikke forstår fodbold i det her spil. Det med at man kan give spillerene instrukser også er fedt.”

Hvilke ting har været en negativ oplevelse ved spillet i år?

“Alle de tilfældigheder, målmændene og reaktionerne på spillerene.”

Hvilke ting synes du at EA skal få lavet/rettet til Fifa 16?

“Defensivt skal man kunne give flere instruktioner til spilleren, f.eks. bede en forsvarspiller om at sweepe, de skal rette op på spillerenes reaktioner, målmændene skal kunne tænke fodbold, og de overpowerede langskud skal fjernes, forsvarsspillerene skal også kunne tænke, og til sidst skal det også være muligt at skifte spiller HURTIGT i stedet for at den ‘freezer’ på en måde.”

Og til sidst skal vi lige have en bedømmelse af FIFA 15 i følge dig på en skala fra 1-10.

“7, fordi det er et spil, hvor den der er mest opmærksom og den der forstår spillet mest, vinder.”

Og med det 7-tal runder vi hermed af for vores snak med Mohamad Al-Bacha – Hvem skal vi snakke med næste gang?

Husk at købe billetter til næste store FIFA 15 turnering lige her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.