Traditionen tro ser vi på de 16 navne, som lørdag tager til ESWC Denmark på NetParty Fyn for at kæmpe om den store hovedpræmie: En plads til ESWC i Paris.

16 danske spillere er nu kommet gennem de hårde turneringer, hvor utallige spillere forgæves har forsøgt at tilkæmpe sig en plads til dette års ESWC Denmark. Blandt de største, som ikke kom gennem nåleøjet er spillere som Nicklas ‘Niller‘ Stensgaard, Parampreet ‘Paro‘ Singh, Marcus ‘Kokkane‘ Kok og Johan ‘Gass‘ Christensen. Derfor er der høje forventninger til et højt niveau når det på lørdag går løs. I dag præsenterer de fire deltagere, som er placeret nederst i seedningslaget, når grupperne bliver trukket kort før turneringens start. Vi har derudover også fået en snak med to af disse:

Masi Elghawi – EC Visualize:

Masi Elghawi har været gennem en flot udvikling i FIFA 16, hvor de stærke præstationer gav en plads på hollandske EC Visualise for få måneder siden, da holdet valgte at oprette en dansk afdeling. Sammen med Hassan ‘Hassanplayer Al-Saraf har han leveret flere stabile præstationer i diverse 2v2 turneringer, mens han på egen hånd viste sine kvaliteter da han kvalificerede sig til Audi Cup og endda kom videre fra gruppen dernede. Det bliver spændende at se, hvordan Masi har omstillet sig til FIFA 16 og om niveauet kan bringe ham langt i turneringen. Masi kvalificerede sig ved at blive nr. 2 i ESWC Kvalifikation #2, hvor han tabte til Lars ‘Primeturbo‘ Korreborg i finalen.

Maher Hajj – Free Agent:

Maher Hajj må siges at være den ukendte spiller ved denne turnering. Det er i skrivende stund ikke blevet til point på den danske rangliste og ikke en spiller, man har set i diverse turneringer. Der er dog en grund til, at Maher er kommet gennem kvalifikationer, og derfor ville det være dumt at undervurdere ham. Maher slog blandt andet Daniel ‘Shoppen‘ Melgaard og Daniel ‘DKDouble‘ Kurland ved ESWC Kvalifikation #6 for at nå hertil. Han har altså kvalificeret sig i FIFA 15, ligesom Masi, så det bliver også spændende at se hans omstilling til det nye spil.

Jacob ‘NewYorkeren’ Schmidt – Frederiksberg Esport:

Jacob Schmidt er for andet år i træk kvalificeret til ESWC Denmark, og han håber helt sikkert på at gøre det bedre end sidste år, hvor det ikke blev til den store succes. Han blev for en måned signet af Frederiksberg Esport efter et stabilt DM, hvor han var at finde i slutspillet. Vi tog en snak med Jacob for at blive klogere på hans forventninger til kvalifikationen.

FIFA 16 passer meget godt til min spillestil i forhold til fifa 15, så mine forventinger er at gå videre fra gruppen og så tage en kamp ad gangen.Jeg kan ikke komme med noget bud på hvem der vinder i Fredericia, da FIFA 16 er et nyt spil, og derfor har alle en chance. Ellers regner jeg med at Pilm eller Lars tager den, da jeg tror, at spillet passer godt til dem”, lød det fra Jacob Schmidt, som også kommenterede på de tre hold, som han regner med at benytte til turneringen. Derudover spurgte vi ham om hans forventninger nede i Paris, såfremt han skulle komme gennem den danske kvalifikation:

Jeg har tænkt mig at bruge Real Madrid, Bayern og Dortmund, da jeg føler det er de hold jeg spiller bedst med. Samtidig har alle disse hold gode angrebsspillere. Hvis jeg gik videre, ville jeg bare se frem til en kæmpe turnering, hvor jeg kan håbe på at gøre det godt, men mest af alt få en stor oplevelse ud af det.”

Hassan ‘Hassanplayer’ Al-Saraf – EC Visualize:

Hassanplayer må regnes for den største stjerne af disse fire og også en af de spillere, som kan levere overraskelsen, hvis han rammer dagen. Hassan var, ligesom Masi, en af de spillere, som blev hentet af EC Visualize for et par måneder siden. Hassan har tidligere leveret stabile præstationer og blandt andet slået selveste August ‘Agge‘ Rosenmeier ud til Pricerunner Cup tilbage i februar, da eliten var samlet på Falster. Han kvalificerede sig i FIFA 16 ved at slå folk som Andreas ‘Andy Kirstein og Marcus ‘Kokkane‘ Kok på sin vej. Vi snakke også med Hassan om hans forventninger til sig selv, selve turneringen på lørdag og sin start i FIFA 16:

“Jeg forventer en meget udfordrende og hård turnering. Jeg har set frem til ESWC kvallen meget længe, og jeg er sikker på, at der nok skal blive en meget god stemming og højt niveau til turneringen. Jeg har faktisk fået en god start på FIFA 16, selvom det krævede en masse tilpasning. Jeg viste dog på FIFA Cruise, at jeg har niveau med en 2. plads i en meget tæt finale mod Danmarks stærkeste spiller i øjeblikket, Wahed Obayd”, lød det fra Hassan, inden snakken faldt over på holdvalg og forventningerne i Paris, såfremt han skulle gå hele vejen:

“Jeg skal naturligvis bruge Real Madrid, som alle jo ved er verdens bedste hold, både i FIFA og i den rigtige fodboldverden. Derudover skal jeg forsøge mig med Bayern München, som jeg mener ser rigtig stærke ud i år. Det sidste hold er jeg stadig meget i tvivl om da både Barca og City har nogle gode tekniske spillere. Hvis jeg kvalificerer mig til turneringen, så er jeg sikker på, at August og jeg vil gøre Danmark meget stolte, når vi vender hjem fra Paris i starten af november“.

Derudover pegede Hassan på sin holdkammerat, Wahed ‘The-Kid‘ Obayd som det bedste bud på en sejrherre lørdag.

I morgen kigger vi på det næste seedningslag, hvor netop topspilleren Wahed Obayd befinder sig.


Har du lyst til at støtte op om at der kommer streaming fra lørdagens finale i Fredericia?

Streaming er ikke en billig service, og derfor er der behov for at vi står sammen hvis vi skal have denne glimrende service til vores turneringer –  til gavn for arrangører, sponsorer, seerne og ikke mindst FIFA community!

Vi har derfor oprettet en “crowd funding” og vi håber at folk vil være med til bare at give en lille skilling sådan vi kan fortsætte den positive udvikling som dansk FIFA er i gang med. Det er muligt at købe forskellige små pakker, og alle bidragsydere vil blive vist på streamingen på lørdag.

Giv et bidrag!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *