I morgen tidlig lyder startskudet på ESWC 2016. Tre danskere er i blandt de 32, som deltager ved dette års uofficielle verdensmesterskab i FIFA 17. Kan vi mon forvente, at Dannebrogsflaget står øverst på podiet igen i år?

Blog af: Mads Strack Hansen, Sports-Gaming.dk

Lørdag morgen skydes den, i mine øjne, mest prestigefyldte FIFA-turnering i gang – ESWC. I hallerne i Paris bliver der kæmpet om store præmiesummer i samtlige af eSport-spillene lige fra Counter-Strike til Just Dance. Men det er naturligvis som altid FIFA, der bliver det mest interessante at følge. Fire grupper, bestående af otte mand i hver, skal kæmpe om de 16 pladser i slutspillet. Hele weekenden vil altså blive brugt på at afvikle gruppespillene, hvorefter vi mandag klokken 09:15 skal overværre først 1/8-finalerne, dernæst kvartfinalerne, efterfulgt af semifinalerne og ikke mindst den store finale, hvor førstepladsen løber afsted med $8000, imens andenpladsen får $4000 til at trøste sig med.

De danske ESWC-deltagere i 2014: August Rosenmeier og Lars Korreborg. Nu er det igen klar til at skulle repræsentere Danmark.

De danske ESWC-deltagere i 2014: August Rosenmeier og Lars Korreborg. Nu er det igen klar til at skulle repræsentere Danmark.

I år har turneringen taget en uventet drejning. Den skal nemlig spilles på gamemodet ‘FIFA Ultimate Team’, hvor alle spillerne hjemmefra skal have sat et hold på Xbox One og deltage med dette. Jeg ser enormt meget frem til at se, hvordan dette tiltag vil komme til at gå, men har samtidig en stærk tro på, at det kan være med til at løfte denne turnering over skyerne. Lad os håbe, at de danske drenge har fået sat deres personligt bedste hold, og det dermed ikke ender med at blive grunden til, de kan ryge ud.

Med minimum syv kampe af to gange seks minutter til hver deltager, er der i den grad nok at se til i løbet af weekenden for både mine kollegaer, som dækker eventet fra start til slut, men også for de håbefulde danske deltagere.

Nicklas ‘Niller’ Stensgaard, Lars ‘PrimeTurbo’ Korreborg og forsvarende ESWC-mester, August ‘Agge’ Rosenmeier, er navnene på de drenge, der skal repræsentere Danmark i Paris hele weekenden og forhåbentlig også mandagen med.

niller-og-lars

De to holdkammerater fra Wicked Gaming – Niller og Lars – der sammen skal gøre deres danske team stolte.

Hver især har de gjort sig mere end fortjente til at være med. Niller overraskede alt og alle til vores danske offline kvalifikationsturnering, hvor han gik hen og vandt over Lars i finalen, der herefter lagde skuffelserne på hylden og erobrede den internationale ‘last chance kvalifikation’, mens Agge på forhånd var automatisk med, eftersom han sidste år kunne løfte ESWC-trofæet og kalde sig verdensmester for anden gang efter et comeback i finalen mod engelske Spencer ‘Gorilla’ Ealing. Sidste års to finalister er begge med men skal dog ikke dyste mod hinanden i gruppespillet. Det skal Niller til gengæld, som er debutant til denne turnering. Han er derfor undertippet, og oddset ligger da også rimelig højt oppe på hele 20,00.

Men at hans modstandere nok ikke kender specielt meget til ham og hans spil, kan søndag aften efter gruppespillene er ovre, vise sig at være en vigtig detalje. Ligesom jeg skrev i mit blogindlæg forud for ESWC Danmark-finalen, tror jeg igen på overraskelsen fra Nillers side. Han har bevist, han er farlig her fra spillets start, og virker til at have dedikeret meget tid til at finde alle de små fordele ved spillet. Om det ligefrem bliver til guld for Niller ved hans første verdensmesterskab vides ikke, men formår han at gå videre fra sin gruppe med både Gorilla og tyske Timo ‘TimoX’ Siep, er jeg sikker på, han vil rejse meget tilfreds hjem.

Agge som vinder af ESWC sidste år.

Agge som vinder af ESWC sidste år.

En, der derimod ikke er undertippet, men mildest talt betegnes som storfavorit, er forsvarende mester, Agge. Han er blandt andet havnet i gruppe med forrige års vinder, Navid ‘AdamT’ Borhani, og det ligner en utrolig svær gruppe. Men som en af de mest rutinerede spillere i hele turneringen ved jeg, at Agge har lige det, der skal til for at komme komfortabelt videre fra gruppen. Vi får måske ikke set ham i hopla de første to dage med gruppespil, men så snart han rammer slutspillet, skal han nok vise verdenen, hvorfor han er af øverste verdensklasse inden for FIFA. Oddset på Agge ligger lige nu på 4,25, hvor kun Gorillas ligger lavere, nemlig på 3,50. De tre eneste VM-finaler mellem en dansk- og en engelsk finalist, har endt ud i dansk sejr – Mon Agge sørger for den fjerde i træk?

lars-iran

Lars i aktion til ESWC for to år siden mod turneringens vinder, Navid Borhani.

Tredje og sidste danske repræsentant er Lars Korreborg. Han er med for anden gang og deltog sidst i 2014. Her overraskede han stort ved at vinde sin gruppe på overlegen vis. Desværre mødte han dernæst vinderen af turneringen, Navid Borhani, allerede i 1/8-finalen, og måtte se sig slået dér. Nu er brandvarme PrimeTurbo klar på at forsøge igen, og han anses faktisk også for at være en af dem, som kan stjæle titlen fra de øverste favoritter. Oddset på ham er 12,00, og gentager han sin gode start fra 2014, vil de naturligvis falde markant. Ligesom Agge og Niller har han evnerne til at nå langt, og det er blot et spørgsmål om den mentale del og det rigtige holdvalg fra hans side af, der bliver afgørende, når Lars skal forsøge at finde sit topniveau frem under hele turneringen denne gang, hvilket jeg tror på, han kommer til at gøre.

Kom så gutter – Hiv så det fantastiske trofæ med hjem!

Husk at du fra i morgen klokken 10:00, kan følge med i liveupdates på vores side samt få endnu flere billeder og interviews dernede fra. Så følg med på vores Facebookside og her – Sports-Gaming.dk glæder sig til at guide jer hele vejen igennem til dansk succes.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *