8. runde bød på et af sæsonens absolut vildeste opgør, da AGF og Brøndby tørnede sammen i et direkte opgør om andenpladsen.

Üstün gjorde, hvad han er bedst til

Der blev inden kampstart til opgøret mellem AGF og Brøndby IF kigget tilbage på den seneste FIFA eClub World Cup, hvor Brøndby, der dengang bestod af Fatih Üstün og Frederik Fredberg, endte med at løbe med titlen som verdens bedste FIFA-klub. Det var dengang Üstün, som med et storslået comeback mod Team Envys Marvyn ‘Aero’ Robert sikrede Vestegnsklubben sejren i finalen på vildeste vis.

Af den årsag var intet naturligvis afgjort på forhånd, da de to tidligere holdkammerater i kamp 2 stod overfor hinanden med det bedste udgangspunkt for Fredbergs vedkommende efter Daniel ‘Dingo’ Kristensens 3-1-sejr over Niklas ‘N1ller’ Jakobsen i kamp 1.

Fredberg spillede helt frem til det 70. minut en formidabel kamp og havde indtil da lykkes med at lukke Üstün fuldkommen ned, mens det også var blevet til en 1-0-scoring til Brøndbys favør.

Med tyve minutter igen skete dog det, der ikke måtte ske, og Fredbergs midterforsvar Raphael Varane så rødt og gav samtidig Üstüns Cristiano Ronaldo muligheden for at reducere den samlede 4-1-føring. Ronaldo brænder dog, og det lignede derfor kort, at AGF-spilleren havde forspildt sin mulighed for at komme tilbage i kampen. Med en hurtig generobring på returbolden og hernæst et hårdt, fladt indlæg, dukkede Neymar Jr. derimod op på bagerste stolpe og satte her bolden i netmaskerne til 1-1 og samlet 4-2.

Herfra gik det kun én vej for Üstün, der med to scoringer indenfor de næste ti FIFA-minutter kom på uafgjort, før han med ét minut igen fik den fulde forløsning med en scoring til 4-1 og samlet set 5-4 efter et hjørnespark, der blev spillet kort og efterfølgende indover.

Dette blev fejret ved at løbe ud til de medrejste AGF og Üstün-supportere, der omfavnede eSuperligaens topscorer i en vild jubel.

FCK vinder topstriden

Den nuværende top 3 i eSuperligaen har dermed alle mødt hinanden på kryds og tværs. Hertil kan vi konkludere, at F.C. København bliver den store vinder med to ud af to mulige sejre, mens AGF med gårsdagens sejr tager andenpladsen i de individuelle top 3-kampe trods nederlaget til københavnerne.

De tre favoritter og føringshold har henholdsvis 22-, 21- og 18 point efter de første otte kampe. Alt kan naturligvis nå at ske endnu.

Lyngby ankom ud af det kongeblå

Efter 8. spillerunde er nærmeste forfølger til top 3-klubberne minsandten Lyngby Boldklub. De undertippede Lyngby-drenge Aldin Ismajlovic og Andreas Kaalby har nemlig formået at snige sig op på en utrolig flot fjerdeplads i tabellen med 15 point efter blandt andet gårsdagens vigtige 3-2-sejr over FC Helsingør.

Også Randers FC med Mohamad ‘Bacha’ Al-Bacha og Hassan ‘HassanPlayer’ Al-Saraf har i denne vist fornemme takter og ligner efterhånden et hold, som har fundet deres tårnhøje niveau frem med to ud af to mulige sejre i denne spillerunde.

Randers indtager pt. sjettepladsen med 13 point, kun ét point fra ligaens femteplads Vejle Boldklub, der måtte lide et 5-4-nederlag til Esbjerg fB, da de i ottende spillerunde måtte undvære Mikkel ‘LordHjorth’ Bach, som i denne weekend skal i aktion i Bukarest til FUT Champions Cup #1.

Esbjerg derimod er lige nu i forrygende form med tre sejre i træk, og de har nu efter en svær start også fundet deres vej til den yderst vigtige top 8.