Den 5. november var en historisk dag, da den danske eSuperliga afviklede første kamp. Den 12. december og 15 spillerunder senere var det indledende gruppespil færdigt, og vi havde fundet de 8 hold der skulle deltage i finalespillet i Forum. Find ud af hvem og hvordan det gik til.

Der har indtil allersidste sekund af sidste spillerunde været spænding om, hvem der skulle løbe med top 8 placeringerne, men der er nu gjort en ende på tvivlen:

Flere hold har gennem de 15 runder været oppe og dufte til sejrens sødme. Men nu er toppen lagt fast.

Blandt de 16 hold findes der en del klubber, som må siges at være berettiget til at være bitre. Blandt andet AC Horsens havde de sidste runder leveret pragtpræstationer, og lignede hen mod slutningen et hold, som kunne kalde sig klar til slutspil. De måtte i sidste runde se sig slået 4-3 af Silkeborg, som derfor kunne indtage 7. pladsen.

Esbjerg havde inden D. 12 december et godt udgangspunkt for at nå med rundt i svinget, men efter et tæt nederlag til OB så det sort ud for esbjerggenserne. OB som allerede havde udspillet deres chancer, spillede en flot kamp hvor Lasse Bækkelund viste sig fra sin stærkeste side.

Hobro havde over en længere også vist sig at være et konkurrencedygtig mandskab, men kom desværre ind i en dårlig stime i sidste halvdel, og måtte tage til takke med en 13. plads. ‘Bech’ viste ellers fine takter gennem hele eSuperligaen, hvor han spillede op med nogle af de største.

Et hold som virkelig tog et ryk gennem den sidste halvdel var Randers. Randers som i et langt stykke tid ikke engang havde udsigt til en top 8 endte helt oppe på 3. pladsen. ‘HassanPlayer’ og ‘Bacha’ vandt deres sidste 4 kampe over blandt andet Brøndby. De lukkede få mål ind i kampene, og ligner generelt et hold, som er klar til at give de andre kamp til stregen i finalespillet.

Nede i bunden finder vi flere hold, som aldrig rigtig nåede at være med hvor det er sjovt. De tre hold i bunden: Vendsyssel, SønderjyskE og Helsingør sluttede af med æren i behold, men måtte se sig selv på de forventede sidstepladser. Alle holdene viste dog hver især gode takter, og hvis marginalerne havde været på deres side, kunne de godt have skrabet flere point sammen. Helsingør udmærkede sig specielt med sejren over Brøndby, der firedoblede deres point.

I toppen var der også spænding til det sidste. FCK lignede i lang tid et hold, som ville gå ubesejret igennem, men efter et par uafgjorte og et nederlag på 6-3 til ‘LordHjorth’ og Vejle, måtte de på målscore se sig slået af AGF i kampen om førstepladsen og dermed tage til takke med en andenplads.

Brøndby som også i lang tid ikke lavede andet end at vinde kampe, rendte ind i en dårlig stime og endte med at tabe hele fem kampe. Derfor blev det kun til en 4. plads, og de er derfor ikke lige så godt seedet hen mod slutspillet, som de kunne have håbet på.

Nu står den for øverste halvdel på en kæmpe oplevelse i Forum, hvor de den 17-12 skal dyste om den ultimative hæder indenfor dansk FIFA.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.