Den største 2v2-turnering nogensinde i Danmark er lige på trapperne – og vi har taget et kig på nogle af de bedste hold, der deltager i turneringen. I denne artikel ser vi på dem, der måske ikke er favoritter til at vinde, men stadig kan overraske.

Elgiganten Cup bliver en af de største turneringer i Danmark nogensinde. Med præmier for mange tusinde kroner og et utroligt højt/bredt niveau, så ser turneringen ud til at blive en kæmpe succes. Men som til alle større turneringer i Danmark er der nogle, man kan forvente mere af end andre. Vi har her i Sports-Gaming valgt at tage et kig på nogle af de bedste. I denne artikel sætter vi fokus på 3 par, der består af en god blanding af nogle af de mest erfarne i Danmark samt nogle af de helt nye talenter. Fælles for dem alle er, at ingen af dem forventes at vinde turneringen, men at alle har en chance for at gøre det, der er bedre end de flestes.

BareKaldOsFuckbois – Kent ‘TalentKent’ Brylle og Marcus ‘ExpectSporting’ Jørgensen

Marcus Jørgensen i aktion mod Daniel Nørremark ved DM i 2015.

Marcus Jørgensen i aktion mod Daniel Nørremark ved DM i 2015.

Kent Brylle er næsten på det stadie, hvor man tør kalde ham en “legende” på den danske FIFA-scene. Kent har været med siden de helt spæde skridt, og han har været med til at lave rigtig mange gode initiativer på scenen. Det viser hans erfaring også, da han nærmest er fast inventar til alle danske turneringer, ligesom hans niveau har været ret godt, med nogle få afstikkere til den positive og knapt så positive side. Marcus Jørgensen er “tidligere” top-talent, hvilket er en titel, han fik efter han bragede ind med en imponerende 2. plads til DM 2014. Siden da er det dog gået lidt i stå, bl.a. på grund af et efterskole-ophold, hvor FIFA’en af gode grunde skal sættes lidt på pause. Vi har talt med dem om deres samarbejde til turneringen.

Kent: “Jeg forventer helt sikkert, at Marcus og jeg har en chance for at komme langt. Marcus er en rigtig dygtig spiller, og jeg er sikker på, at vi kan arbejde godt sammen. Afhængig af lodtrækning, held osv., ville jeg blive skuffet hvis det ikke det blev til en top 8 og gerne mere. Da Nillerfar valgte en anden makker efter vores gode CG-Lan stod jeg lidt på bar bund, men heldigvis var Marcus uden makker og klar til at spille ved Elgiganten Cup. Jeg tror, at vi kan komme til at passe godt sammen på lørdag. Vi kan lidt forskellige ting, og hvis vi kan kombinere hinandens forcer, så bliver det ret så farligt.”
Marcus: Brylle og jeg skal bare tage den på gefühlen. Vi skal videre fra det første gruppespil, og så må vi tage den derfra. Jeg søgte en, som elsker spillet mere end noget andet. Så jeg fik fat i Brylle, og det skal nok blive sjovt. Forberedelsen bliver nok ikke helt optimal, da jeg i hvert fald har andre ting at tage mig til dagene op til, så det bliver som tidligere nævnt nok bare på gefühlen. Jeg blev nr. 3 sammen med Pilm til sidste 2vs2 uden en eneste kamp op til, så jeg tror sagtens at Brylle og jeg minimum kan levere et lige så godt resultat.”

Og deres top-3 liste lød på:
1. Bacha og Wahed
2. Afro og Eriksson
3. Lars og Pilm – Dog sagde Marcus også, at han havde en fidus til “drengene til Wicked”, hvor han refererer til Mikkel og Malthe, der vandt Elgiganten Cup sidste gang.

MadridAbuse – Magnus ‘Legenden’ Larsen og Anders ‘Dammie’ Dammand

De to unge talenter Magnus Larsen og Anders Dammand har slået hovederne sammen til denne udgave af Elgiganten Cup og skal nu foralvor vise hvad de kan som duo. Begge er de ret nye og uerfarne på den danske scene, men de har begge vist flotte resultater tidligere. Magnus med en sejr til Pricerunner Cup Junior i 2015 og Anders Dammand med bl.a. en flot 2. plads til Copenhagen Open. Da de begge er meget unge og ikke har bevist mange resultater endnu, så har vi bevidst placeret dem lidt længere nede på listen – men hvis de spiller op til deres bedste, kan de helt sikkert drille toppen.

Magnus: “Jeg forventer, at vi når langt til turneringen. Vi har begge høje forventninger og vi fungerer godt sammen som hold. Vi regner med at lave en god præstation, hvis vi rammer dagen, men der er mange gode spillere i Danmark, så det kræver en god top præstation, hvis vi skal nå langt. Vi har to meget ens spillestile og samtidig har vi begge et højt ambitionsniveau, så det var oplagt at være sammen til turneringen. Jeg forventer, at vi er et godt match, da vi ikke behøver at tilpasse vores spillestile til hinanden og så har vi spillet sammen før, så det lå lidt i kortene, at vi skulle være spille sammen igen.”
Anders: Jeg føler mig og Magnus spiller godt, og vi nåede jo også en finale til CG’s 2v2. Så jeg har ihvertfald de forventninger at vi skal nå en 1/16, og derfra bare en kamp af gangen. Mig og Magnus spiller godt sammen og snakker godt sammen. Vi er også samme alder, hvilket også er fedt. Han er god til spillet. Han er også god til at være utrolig rolig i kampe, hvor jeg er helt oppe og køre derfor tror jeg vi passer godt sammen. Vi har ikke planlagt den store forberedelse, men vi mødes hos Magnus dagen inden og spiller noget 2v2.

Deres bud på top 3 startede med dem selv på en ambitiøs 3. plads. Anders bød på en top 2 med Pilm og PrimeTurbo på 2. pladsen og Afro og Erikzzon som mestre, mens Magnus forventede at se Bacha og Wahed samt Fredberg og Dingo på de to øverste pladser.

Fyns Stolthed – Claes ‘Keglekongen’ Hansen og Lasse ‘Kongen’ Bækkelund

lasse og claesDe to fynske konger, som man meget vel kan kalde dem, er nogle af dem, der har spillet sammen i allerlængst tid til turneringen. Med flere års erfaring mellem sig, og flere store resultater, kan man helt sikkert se dem være udforderere til titlen. De har sammen også taget en flot 2. plads til 2v2 DM samt en 1. plads til Odense Opens 2v2-turnering, men på det seneste har resultaterne desværre svigtet dem lidt. Derfor er de heller ikke placeret højere end de er, men hvis de får deres gamle niveau tilbage, kan de helt sikkert placere sig i toppen.

Lasse: “Jeg har rimelig store forventninger til mig og Claes. Vi har lavet et internt væddemål som gør, at jeg ihvertfald, har mere lyst end nogensinde til at vinde denne turnering! Jeg har valgt Claes, fordi at han er min 2v2 makker, og min gode kammerat – Og han vil altid være mit førstevalg, når der skal spilles 2v2 turneringer. Vi kommer til at spille lidt sammen i den uge her, men vi kender efterhånden hinanden så godt, at vi vel ikke behøver den vildeste forberedelse.”
Claes: “Som de andre turneringer Lasse og jeg har deltager i, så håber og tror vi på at vi kan gå hele vejen. Lasse og jeg har efterhånden været 2v2 makkere i 1 år, hvor vi har leveret gode præstationer til alt vi har deltaget i. Vi kender hinandens spil utrolig godt, og har udover det også et rigtig godt venskab uden for FIFA, som gør det nemmere at skulle spille sammen og få det hele til at køre perfekt. Jeg regner med vi får spillet et par kampe i ugen op til, men ud over det er det nok ikke meget 2v2 træning, det bliver til. Vi kender som sagt hinandens spil rigtig godt, så det er heller ikke nødvendigt at tæske igennem med 2v2-kampe.

Claes og Lasse var begge enige om at Pilm og Prime-duoen samt Wahed og Al-Bacha skulle være i top 3, mens der var lidt uenighed om den tredje plads – Lasse mener Mikkel og Malthe, mens Claes nærmere tror på Afro og Erikzzon.

Vi ønsker alle deltagerne held og lykke!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.