Der er ingen tvivl om at gaming er én af de mest skelsættende ting i nyere tid. Odds på esport bliver mere og mere udbredt, og i takt med at flere turneringer er begyndt at uddele enorme præmiesummer, er flere professionelle traditionelle sportshold også begyndt at investere i markedet.

Fra traditionel sport til e-sport

Den øgede interesse for e-sport har medført ekstreme præmiesummer, verdensomspændende opmærksomhed – og dermed stor interesse fra professionelle sportsklubber. Fodboldklubber verden over, er begyndt at investere mere og mere i e-sport, og blandt andet kan nævnes klubber som Manchester City, Paris Saint-Germain – og selvfølgelig F.C. København.

Et billede, der indeholder person, opbevarer, indendørs, video

Automatisk genereret beskrivelse

For at vende tilbage til præmiesummerne et øjeblik, er dette ét af de helt store samtaleemner indenfor e-sport verdenen. I Skandinavien er gaming lynhurtigt blevet én af vores kernekompetencer. Vi har ekstremt gode spillere i både Danmark, Norge og Sverige – og præmiesummerne bliver da også ofte uddelt til spillere fra de lande. Eksempelvis har norske e-sports spillere vundet præmier på helt op til 3 millioner dollars sidste år.

Det er ikke overraskende at interessen for e-sport stiger, idet det af mange anses for at være en milliardindustri under udvikling. Hvis man får sammensat en stærk klub tidligt, kan værdien mangedobles i løbet af de næstkommende år. Jo bedre en klub du har, jo mere vinder man. Det har i mange år været drivkraften bag professionelle sportsklubber, og er også det der driver e-sports klubberne.

Præmiepengene i de forskellige turneringer er én ting, men potentialet for sponsorater er en helt anden snak. I 2016 var der cirka 121 millioner personer der fulgte med i e-sport og så det regelmæssigt. I 2018 var dette tal 165 millioner – altså 44 millioner flere. Dette tæller endda kun entusiaster. Hvis du tager de mere afslappede seere med, stiger tallet til utrolige 380 millioner seere i 2018 – og det er støt stigende. Det anslås at der i 2021 kommer til at være over en halv milliard seere på verdensplan.

Et billede, der indeholder person, indendørs, mand, sidder

Automatisk genereret beskrivelse

E-sport vokser eksplosivt i Norge

I Danmark har vi en del kendte klubber og spillere, og på trods af at vi har hevet adskillige millioner hjem i præmiesummer, er det i dén grad værd at se på udviklingen i Norge. Udviklingen blandt både antal af spillere og klubber, men også udviklingen i antallet af vundne turneringer og præmier er stigende, og i dén grad voldsomt stigende. Meget af det skyldes at idrætsforbundet i Norge har udført mange tiltag for at forstå og styrke branchen.

Dialogen med e-sport miljøerne i Norge har blandt andet fundet sted i form af debatter, møder og seminarer, men også i forhold til en mere professionel udvikling af sporten. Eksempelvis har forbundet hjulpet mange klubber og spillere med at organisere sig, og nærmest guidet til stiftelse og administration af flere større norske klubber.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.