Vi nærmer os for alvor årets første store FIFA-turnering. For Aalborg eSport nye elitehold bliver Danske Bank FIFA Cup endda den første turnering i det hele taget.

Tidligere i dag forberedte vi til Danske Bank FIFA Cup med Marienlyst eSport. Den optakt kan du læse ved at klikke her.

Nu er det i stedet blevet tid til at fremhæve det ny-etablerede FIFA-team, nemlig Aalborg eSport, der på lørdag deltager i deres første FIFA-turnering.

Med to konkurrencedygtige-spillere i Marcus ‘Kok’ Kok og Daniel ‘Shoppen’ Meldgaard samt en engageret coach i form af Jeppe Højfeldt fulgt stærkt op af holdets manager, Daniel ‘Sama’ Schou, vil det nye hold på den danske FIFA-scene altså møde fornemt op til start, når de ligesom resten af landets deltagere skal dyste med om hele 10.000 danske kroner.

“Det er den første turnering for Aalborg eSport, og det handler selvfølgelig om at starte godt ud. Højfeldt, Shoppen og Kok er rigtig gode spillere, og der er ingen grund til, at de ikke skal kunne gå langt. Det handler selvfølgelig om dagen, og det må vi så se på lørdag. Jeg ser vores spillere som outsidere, og de kan som skrevet ovenover alle gå langt, hvis de rammer dagen,” udtalte teamets manager, Sama, til os i går aftes og kom efterfølgende med en uddybende forklaring på valget af sine forventninger.

Marcus Gam Kok under ESWC Danmark 2016-finalen.

“Aalborg eSport er stadig i sin start-up fase. Vi er en forening og vil meget mere end ‘blot’ et elitehold. Shoppen og Kok er selvfølgelig gode spillere, men jeg har ikke udtaget nogle til eliteholdet på den baggrund, at vi vil reklamere for foreningen – og gerne vil give alle tilmeldte spillere en chance. Der kommer til at ske en masse ting i den nærmeste fremtid, og vi vil helt sikkert kunne revolutionere den måde, som eSport bliver set på i dag. Vi vil være en forening som en fodboldklub. Derfor vil vi selvfølgelig gerne have flere ind – for jo flere, jo mere konkurrence og jo federe bliver medlemskabet”

Om spillerne finder formen frem til dage, vil altid være lettere umuligt at spå. En spiller, der dog har udvist tegn på glimrende form på det seneste, er Daniel Melgaard, som fremviste dette, da han sikrede sig én af de blot fire kvalifikationspladser til Waoo FIFA Liga for et par uger siden. Vi har også talt med den unge FIFA-spiller, der her minimum forventede en kvartfinale, før han kunne se sig selv tilfreds.

Daniel Melgaard til Elgiganten Cup tilbage i januar 2016.

“Jeg glæder mig utrolig meget til på lørdag. Jeg er lige skiftet til Aalborg eSport, og jeg føler mig allerede virkelig godt tilpas her. Det er nogle meget venlige mennesker i Aalborg eSport, og de får én til at føle sig til rette. Jeg glæder mig til at spille sammen med talentfulde spillere, som Marcus Gam Kok og Jeppe Højfeldt. Målet til på lørdag er, at jeg vil gøre mit bedste, og så må vi se, hvor langt det rækker. Men en kvartfinale ville være tilfredsstillende.”

Det bliver spændende at følge Aalborg eSport og alle de mange andre hold, der efterhånden er til stede på den danske FIFA-scene, når Danske Bank FIFA Cup bliver sat i gang nu på lørdag.

Læs også: Marienlyst eSport-ansvarlig: Jeg føler, vi står med et af landets stærkeste hold

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *