Med én dag tilbage inden turneringen i København, så har vi taget et snak med en af trænerne for en af Danmarks “største” FIFA-hold – Johan Gass Christensen.

Vi har over de seneste fire dage talt med fire forskellige profiler på den danske scene af forskellige niveauer. Nu er tiden så kommet til at tage en snak med et af holdene på den danske scene, og det er Sørby eSport, vi har taget en snak med, og mere præcist en af deres trænere Johan Gass Christensen. Johan har i lang tid været en aktiv del af den danske FIFA-scene og været en markant figur, især grundet hans positive og udadvendte personlighed. Han har følelserne med, når han ser sit hold spille, og brænder 100% for sit arbejde. Det er måske en af årsagerne til, at Sørby er steget så hurtigt over det seneste stykke tid, og nu har fået flere dygtige spillere til at melde sig ind under Sørby. Dette er også noget, som Johan er meget glad for.

gass-gir-gas

Når Gass er at se til turneringer, er følelserne med ham. Her ses han bag sine to spillere til Elgiganten Cup.

“Det kommer til at betyde at vi som trænere nu kan uddele større opgaver til events. Det vil give os trænere mere frihed, og få nogle af vores spillere indblandet i Sørbys fremtid, når det kommer til planlægning. Vores yngre spillere har nu også fået endnu bedre sparringspartnere til tuneringer i fremtiden, både til offline, og online events. Vi er utrolig glade for alle dem som har gået sammen med os de sidste måneder, og nogle enkelte spillere som er forholdsvist anerkendte spillere i communityet, men hos os er det ikke en genvej til toppen. Spillerne skal vise, at de forstår at være del af en esports-forening, og ikke blot et FIFA team. Vi ligger utrolig meget vægt i de sociale aspekter, og at spillerne behandler hinanden som medspillere, og gode venner. Alle niveauer er velkomne, og det er nok det, jeg syntes er den største charme hos Sørby eSport. ingen er for dårlige, og ingen er for gode. Der er plads til alle, og det kan ingen tage fra os.”

Johan har også selv nogle gode resultater bag sig. Nogle mindre turneringssejre og nogle gode præstationer til DM er hans højdepunkter, dog uden de helt store sejre indtil videre. Til gengæld har han stort set altid hovedet koldt i kampene, og forstår at spille sit eget spil. Selvom han selv indrømmer han ikke nogensinde har været i Danmarkstoppen, så kan han stadig lære noget videre til sine spillere.

“Som de fleste sikkert ved, er jeg, og har aldrig været, en top 8 spiller i Danmark. Men aligevel har jeg i de sidste 4 år i streg været i enten top 8 eller top 16 til DM, hvilket jeg selv er utrolig tilfreds med. Det jeg ligger det meste vægt i, er uden tvivl det mentale spil. Når man som “ukendt” spiller skal møde nogle af de store drenge fra communityet, kan det være utrolig svært at tro på en sejr, da man allerede ved på forhånd, at kampen kan blive til en virtuel røvfuld. Drengene og jeg har derfor arbejdet med alle de småting og finesser jeg personligt har brugt igennem min tid som aktiv spiller. Man kan komme langt som FIFA-spiller i Danmark på evner, men endnu længere med vilje.”

gass

Gass til DM i 2015.

Selvom de i Sørby lægger vægt på, at der skal være plads til bredden, så skal der også være fokus på at præstere godt til store turneringer. Her hjælper det, at Sørby for nyligt har fået nye medlemmer som eks. Anders ‘Dammie’ Dammand. Johan lægger da heller ikke skjul på, at han ser mange dygtige spillere i Sørby, også blandt de spillere, der har været i klubben i lang tid, som for alvor har mulighed for at præstere på længere sigt. Desuden har der været snak om at få en Elite-trup i Sørby, men det lægger Johan en dæmper på indtil videre.

“Puha, det er utrolig svært at plukke spillere ud så tidligt i sæsonen. Jeg har dog en spiller, som jeg har store forventninger til allerede til Copenhagen Open. Kaalby har vist utrolig flot spil, og kan mærke på ham at han er sulten efter at blive bedre. Det er altid rart at kunne mærke på sine spillere, at de ønsker at blive bedre. Specielt Mudi er meget ivrig efter konstant at øge sit eget niveau. Han er uden tvivl en spiller, som på sigt vil nå gode resultater. Sørbys Elite-trup er i skrivende stund stadig under arbejde. De spillere, som ikke i øjeblikket er på eliteniveau har fået klar besked om, hvordan vejen til Eliten ser ud.”

Til sidst spurgte vi Johan om der var chancer for at tage et godt resultat med hjem til Sørby fra Copenhagen Open af, samt om hvem han så som favoritter til den københavnske turnering.

“For at vi skal have chancer for medaljer til Copenhagen Open, skal der benhårdt arbejde til, og ikke mindst være støtte fra hele holdet til hinanden. Det er fantastisk at være coach for et hold, hvor sammenholdet er så godt, at vi kan løfte hinandens spil til nye højder blot ved at støtte hinanden. Pilm, Bækkelund, eller Bacha tror jeg tager guldet.”

Dermed er optakten til turneringen konkluderet – vi glæder os til turneringen i morgen!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *