Som 19-årig har jeg kun få gange haft hænderne rundt om en golfkølle. Første gang gik det ud over min gode vens ædlere dele. Jeg har aldrig, fuldstændig frivilligt, set en hel golfturnering. Det tidspunkt, jeg fulgte mest med i Rory McIlroys liv var da han var kæreste med Caroline Wozniacki. Man kan roligt sige, at golf aldrig har været min sport. Derfor var jeg naturligvis lidt skeptisk, da jeg skulle gå i gang med Rory McIlroy PGA Tour for første gang i mit liv. Men spillet skulle blive meget anderledes, end hvad jeg umiddelbart troede.

Første touch af stjernestøv
PuttingNår man starter spillet som ny spiller, kommer man direkte ind i en introduktion, hvor man bliver lært alle de simple styremetoder, hvordan man slår, hvordan man sigter og alt andet, man skal bruge for at komme i gang med selve spillet. Lige så snart, man har lært det hele, skal det ”for alvor” testes. Man bliver smidt ind i US Open, den største turnering i verden, hvor man får muligheden for at spille med spillets bedste karakter, hovednavnet Rory McIlroy. Her skal du overtage rollen som favorit til titlen og spille ham til sejren på de sidste par huller, hvor du har muligheden for at vise, hvad du lige har lært.

Og den udfordring tager jeg til mig. Jeg går i gang med sidste hul med et enkelt slags forspring. Jeg er selvsikker og tænker, at jeg snildt kan tage den titel. Det gik ikke ligefrem fantastisk, da jeg laver en double bogey (to slag over par) og smider titlen. God start på spillet.

Din personlige start
Når du kommer ind i spillet, bliver du præsenteret for en pæn og overskuelig menu, der minder meget om menuerne i de andre EA SPORTS-spil. EA har valgt et rigtig pænt tema hele vejen igennem. Jeg udforsker ikke indstillingerne så meget, da jeg blot har taget de letteste, og spiller med dem. Der er nye features til spillet introduceret på startsiden. Her kan nævnes bl.a. muligheden for at spille på rigtige baner fra rundt omkring i verden samt nogle ”fantasibaner”, bl.a. en EA SPORTS-bane samt en taget fra det andet EA-spil Battlefield 4, kaldet Paracel Storm. Men da jeg tænker ”Jeg er klar til at erobre verden”, så springer jeg naturligvis direkte ind i en spillerkarriere.
DSC_0038I den nu pensionerede legende Bruce ’Spank’ Grannecs navn laver jeg selvfølgelig hans karakter, hvor jeg vil prøve at efterligne den så godt som muligt i spillet. Det skal så vise sig at blive ret svært. Der er nogle få muligheder for at lave en karakter i spillet, overhovedet ikke ligesom i de andre spil. Jeg får lavet et monster, der er det nærmeste, jeg kommer på den reelle Bruce. Dernæst kommer så specialiseringen af din spiller. Du kan vælge en af 4 specialiseringer: DSC_0037Præcision, styrke, afbalanceret eller finesse. Jeg har ingen idé om hvad jeg er bedst til, så jeg vælger den ganske almindelige afbalancerede stil. Naturligvis kan udstyr og tøj opgraderes og ændres, efterhånden som du kommer længere ind i spillet.

Første turnering og første optur
Begyndelsen af karrieren begynder naturligvis med din første turnering. Du kan vælge din golferfaring, og kommentatorernes snak om dig baseres på hvad du har valgt. Har du eksempelvis valgt ungdomstalent, snakker de om at din karriere var spået for dig, siden du var to år gammel. Spillet er meget grafisk pænt, men kan tage lang tid at ”rendere” undervejs. Eksempelvis i introscenen til den allerførste bane er der nogle få problemer med grafikken, men intet, der ødelægger helhedsoplevelsen.

Første putt på første hul bliver en birdie (1 under par). Sådan, fremskridt allerede! Resten af hullerne går jeg i par, og derefter simuleres resten af hullerne baseret på din spillers evner. Dette er jeg egentlig ret glad for, da det vil være en voldsom omgang at sidde igennem 4 runder á 18 huller. LDSC_0041ige så snart du har gjort en runde færdig, får du XP, som er med til at give din karakter bedre stats. Dette gør den baseret på den specialisering, du har valgt, så mine point bliver fordelt ligeligt ud. Efter en færdig turnering á 4 runder, slutter jeg i top 50 (top 25 endda), hvilket betyder, at jeg kvalificerer mig til at spille videre i turneringsrækken. Desuden får man også sit første sponsorat med ingen andre end… EA SPORTS. Lidt selvpromoverende, men okay så.

Mere sjovt end seriøst
Når man spiller dette spil, kan man godt mærke, at det ikke er lavet til hardcore golfnørder. Det synes jeg personligt er en rigtig fed ting, men jeg kunne også forestille mig, at det bliver lidt ”useriøst” for den hardcore golfkender. Når man laver et godt skud, får det flammer ud af bagenden, ligesom hvis man kommer tæt på hullet efter et langdistanceskud, så bliver det vist i slow-motion. Desuden er der også elementer i ”Quick Play”, som umiddelbart er lidt underlige. Man kan naturligvis vælge stjernerne fra golfverdenen, som bl.a. Jordan Spieth, en af de unge stjerner, Rory McIlroy (selvfølgelig) og Ian Poulter, en af golfspillets legender. Dog ingen Tiger Woods, desværre. Han bliver dog nævnt af kommentatorerne engang imellem. Men ud over disse kan man bl.a. vælge et ældre ægtepar, både mand og kvinde, samt låse op for bl.a. en soldat i fuld kampudrustning. Selv jeg synes det bliver lidt for meget, desværre. Det er naturligvis en god ting, at der er noget for enhver, men jeg synes ikke det gør særlig meget godt for nogen.

Karrieren gør det let, hvis man vil
DSC_0039
Efter et par turneringer har jeg låst op for en masse nyt gear, som jeg kan bruge til at forbedre mit spil. Problemet er bare, at jeg ved ikke, hvordan jeg gør det bedst muligt. Hvilken længde skal driveren have, hvilken vinkel og så videre med spørgsmål jeg intet ved om. Der har EA været meget flinke og indsat en knap, der hedder ”Optimize”. Optimize gør hvad den siger, og optimerer dine køller, baseret på hvad du allerede har. De har virkelig gjort spiloplevelsen så behagelig som mulig for en ”casual” spiller som mig, og det kan jeg ikke takke dem nok for. Det gør, at jeg også kan interessere mig for spillet uden at bruge 10 timer på at sætte mig ind i samtlige regler i spillet.

Et godt forsøg
Når man spiller i spillet, kan det for en person, som ikke er så erfaren i hverken spillet eller golfens verden, være svært at forudsige præcis hvordan bolden vil reagere på det spin, man giver den, på vinden og så videre. Derfor kan det være svært at komme ”hurtigt ind” og komme i gang med det samme. Det tager lang tid, før man bliver god. Det lykkedes mig at gå én turnering ud af de fire, jeg spillede, under par, og derefter forsvandt lysten hurtigt. Jeg gjorde et godt forsøg – ligesom spillet.

Selvom det ikke nødvendigvis var nogen fantastisk oplevelse for mig at spille et golfspil, så var det slet ikke så slemt, som jeg havde forventet. Da jeg gik i gang med karrieren, blev jeg hurtigt grebet og tænkte på alle de måder, jeg kunne gøre min spiller bedst mulig på, selvom jeg intet vidste om golf og var ret ringe til spillet. Selvom man ikke er superfan af golf, og dette ikke er noget perfekt spil, kan hvem som helst blive fanget af dette, hvis de altså vil, og få en fed oplevelse ud af det. Uanset om karakteren ligner Bruce Grannec eller ej.

Vil du se en gameplay-video fra spillet, så se her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.