August ‘Agge‘ Rosenmeier var eneste dansker i London til Gfinity, hvor der var 15.000$ i præmiepenge. Verdensmesteren konkurrerede sammen med 15 andre topspillere, heriblandt Ivan ‘Boraslegend‘ Lapanje, Bruce ‘Spank‘ Grannec, samt Epsilon spillerne Vincent ‘Vinch‘ Hoffmann og Brian ‘Brian‘ Savary. Alle opgør blev afviklet over to kampe, og turneringen blev afviklet med den, efterhånden meget populære, 7-holdsregel, som går du på, at man ikke kan benytte det samme hold to gange.

‘Dødens pulje’ er et ord, som ofte bruges i fodbold, og Agges gruppe var ingen undtagelse. Med sin gamle holdkammerat Boraslegend, FIWC 2012 vinderen Alfonso Ramos og Tom Stokes i sin gruppe lørdag, skulle der en god præstation til at gå videre. Allerede i første kamp, mod Boraglegend, blev tilskuerne også udsat for spænding. Trods 2-0 i første kamp var opgøret helt åben efter en hurtig scoring af Boraslegend. Til Agges held overlevede han dog anden kamp og kunne derfor hente 3 point og komme godt fra start. Derefter blev det også en samlet 2-1 sejr i anden kamp over Alfonso Ramos, efterfulgt af en samlet sejr på 6-3 over Stokes i allersidste kamp. Derfor gik Agge videre fra dødens gruppe med maksimum point, mens Stokes snuppede 2. pladsen.

g3 agge

Efter en god nats søvn skulle kvartfinalerne i gang søndag formiddag. Dog fik Agge en dårlig optakt med kun 4 timers søvn, grundet en brandalarm, der ringede på hotellet. Hans modstander var den tidligere verdensmester Bruce Grannec, og det blev to meget tætte kampe, før afgørelsen kunne findes. I første kamp sad Bruce på al spillet og skabte flere gode chancer, men en stærkt spillende Iker Casillas holdt gang på gang Mario Mandzukic og Bruce Grannec fra at score, og det skulle belønne sig i slutningen af kampen. Her fik Benzema bolden på kanten af feltet i 85 minut, lagde bolden til rettet og smed den op i krydset forbi en chanceløs Neuer, hvilket gav Agge et perfekte udgangspunkt før returkampen, som blev en tæt og målfattig affære, der endte med 0-0 og videre avancement til Agge.

I de andre kvartfinaler sejrede Tass over Ty Walton, Brian over Sterrenstatus, og Vinch over Stokes. Dermed var der to spillere fra Epsilon med i semifinalen, sammen med Tass og Agge. Her skulle Vinch op mod Tass, mens Agge skulle slå Brian i sin vej til finalen.

aggedenmark

Vinch og Tass spillede første semifinale, som blev en yderst spændende affære og sluttede 4-3 til Vinch, men det var alligevel i den anden semifinale, at det for alvor blev spændende. Et hurtigt mål til Agge åbnede ballet og satte ham i en rigtig god position i vejen til finalen. Stillingen holdt hele kampen, og alt så ud til at være sikkert, men et hurtigt mål til Brian i anden kamp, satte franskmanden i gang og herfra blev der ikke givet mange chancer væk. Kampen sluttede 2-1 til Brian, og derfor skulle de ud i en 3. kamp for at finde en finalist. Her kom Brian foran og med 20 minutter igen, satsede Agge butikken for at få udligne, hvilket åbnede for en kontra i den anden ende, som blev sat ind på frit mål af Brian.

Finalen stod derfor mellem de to franske holdkammerater, Vinch og Brian, som begge spiller for Epsilon. Flere timer inden da havde Agge sikret sig 3. pladsen i bronzefinalen.

I finalen, som blev spillet søndag aften, skulle der gå hele 50 minutter, før der skete noget. Her brød Vinch, med Brasilien, igennem og satte bolden ind bag Sigiru og var dermed foran 1-0 mod Brian, som havde valgt PSG. Efter 80 minutter blev første kamp lukket på et flot opspil til Neymar, der blev sluttet af med en flugter.

Ligesom første kamp blev det en tør start, grundet de to spilleres kendskab til hinanden. Denne gang gik der dog kun 40 minutter, før der kom et mål. Brian brød igennem på venstre kant og smed den bagerst til Zlatan, som fløj ind i bolden og headede den i kassen, men blot 2 minutter efter udlignede Vinch i en medrivende afslutning på 1. halvleg. Vinch lukkede dog kampen i 80. minut på en kontra, som blev afsluttet med et vip til bagerste stolpe, som blot skulle prikkes ind over stregen til 2-1. Bryan fik dog pyntet på resultatet på mål af Cavani i 90. minut, hvorefter kampen blev fløjtet af.

Dermed kunne 17-årige Vinch kalde sig selv for vinder af Gfinity og snuppe den store check foran sin egen holdkammerat.

Stort tillykke til Agge med 3. pladsen, men også til de to franskmænd, Vinch og Brian, med henholdsvis guldet og sølvet.

Kampen om de 200.000.000
Dog var der også plads til stor underholdning inden finalen: Den populære youtuber KSI, som også var kommentator i flere af kampene, inkl. finalen, spillede mod Miniminter i en kamp om 200 millioner UT Coins. Der blev spillet bedst af 3, og KSI løb med den første sejr, som bød på flere ture op på tribunen efter sine scoringer. Anden kamp blev vundet af Miniminter, og derfor skulle de ud i en tredje kamp for at finde en vinder. Her var KSI foran 4-1 efter 89 minutter og gav, i overlegen stil, Miniminter to mål ved at sparke bolden i eget net. Det skulle dog blive dyrt for KSI, der derefter lukkede målet til 4-4 ind i 90. minut og efterfølgende tabte straffesparkskonkurrencen uden at score på et eneste af de fire forsøg, som han nåede at få, før den var afgjort. Dermed vandt Miniminter, noget komisk, 200 millioner UT Coins over den karismatiske youtuber.