Én dag tættere på juleaften og det er dermed blevet d. 3. december. Dette betyder også, at vi er klar til endnu en udgave af vores julekalender, og i denne omgang vender vi igen tilbage til en forholdsvis ny og ung spiller, Mohamad Al-Bacha.

I går d. 2. december havde vi det nye hold, Wicked Gaming, på banen i vores årlige julekalender, og i dag er det blevet tid til at fremhæve endnu en ny profil på den danske FIFA scene – Denne gang er det nemlig spilleren – Mohamad Al-Bacha.

Året 2015 har været et år, hvor Mohamad Al-Bacha, der til dagligt spiller for det hollandske hold, ECVisualize, for alvor har trådt ind på den danske FIFA scene. Selvom Al-Bacha i slutningen af 2014 spillede for det mindre seriøse FIFA Team, Konys Slaver, og var lang vej fra at kunne udfordre de store drenge til offline-events, så var 2015 alligevel året, hvor Al-Bachas store gennembrud i dansk FIFA fandt sted.

Dette skete efter kun et par måneder med god aktivitet og meget lovende spil online, da han deltog til Copenhagen Games, nu som HVB E-Sports spiller, og med endnu større ambitioner. Her spillede det, på det tidspunkt, 16-årige talent sig frem til en meget flot 3. plads, hvor han på sin vej slog den daværende verdensmester August ‘Agge’ Rosenmeier ud, og dette var altså med til at bevise over for alle, og i særdeleshed ham selv, at han havde evnerne offline også.

Al-Bacha har i 2015 vundet begge sine to turneringer med sin holdkammerat, Wahed Obayd

Al-Bacha har i 2015 vundet 2 ud af 3 2vs2 turneringer med sin holdkammerat Wahed ‘The-Kid‘ Obayd.

Senere kom der også flere stabile præstationer til Al-Bachas FIFA-CV, blandt andet en 2v2-sejr til Audi Cup i Tyskland sammen med Wahed ‘The-Kid’ Obayd, og dette resulterede i, at det hollandske hold, ECVisualize, i august måned dukkede op med et tilbud til Al-Bacha, der var for godt at sige nej til. Derefter fortsatte han de flotte takter fra hans HVB-tid, blandt andet med en stor præstation, da han kunne kalde sig selv Danmarksmester i 2v2 sammen med Wahed endnu engang, og på dette tidspunkter var de to spillere altså også blevet holdkammerater. Så for at opsummere Al-Bachas år, blev det til 3 flotte podiepladser i tre store turneringer.

Selvom 2015 var gennembrudet for Al-Bachas offline præstationer, så fik han derudover også et internationalt gennembrud for sit onlinespil her til sidst på året. Efterfulgt af to Gfinity-sejre i FIFA 16, formåede han nemlig at gå ubesejret igennem hele FIWC-kvalifikationen med en samlet score på 90-0-0. Derfor afventer han lige nu en mail fra FIFA Interactive World Cup, hvor der muligvis står, at han har kvalificeret sig til verdensmesterskabet i Fifa.

 I skal selvfølgelig heller ikke snydes for at høre, hvordan Al-Bacha selv har set på året:

vinderdm2

1. plads til DM i 2v2 sammen med Wahed ‘The-Kid’ Obayd.

Først og fremmest har du jo haft et solidt år og har endda vundet en af de store turneringer. Hvad synes dine præstationer i år 2015?

“Online har jeg egentlig vundet nok, der er jeg helt klart tilfreds, men offline mangler der noget, der gør at jeg kan komme til at vinde en af de store turneringer, og det arbejdes der på. Dermed synes jeg det har været et meget godt år, siden det er mit 1. år, hvor jeg har spillet competitive, men jeg håber at starte et nyt kapitel i 2016.”

Ja man kan godt sige, at du har haft lidt mere held med det online end når du har siddet offline til turneringer. Hvad tror du grunden har været og hvad skal du gøre for at øge niveauet offline?

“Fokuset skal bare være der 100%, og der skal ikke rushes. Jeg skal være mere rolig, for jeg ved at jeg har kvaliteterne til at slå enhver modstander, når jeg endelig spiller mit spil, men jeg kan ikke spille det, når jeg rusher, og det må jeg ændre på, det er simpelthen ikke bare godt nok at der er så stor forskel på mit niveau når jeg spiller hjemme og ude, for når jeg spiller hjemme fungerer tingene meget bedre.”

Trods disse vanskeligheder kan du alligevel finde dig selv på en flot 6. plads på ranglisten. Hvis vi kigger et år frem fra nu; hvor ligger du så på ranglisten og hvor mange af de store turneringer har du vundet?

“Jeg tror ikke jeg når Lars eller Lasse, men jeg tror sagtens jeg kan komme nedenunder dem, og så må jeg håbe på, at jeg kan vinde et par turneringer, for det tror jeg virkelig på at jeg kan.”

Du har nu fået et hold i ryggen bestående af en hollandsk organisation og tre danske holdkammerater. Hvad synes du om jeres setup og de folk, du arbejder sammen med?

“Jeg arbejder sammen med folk som jeg har et rigtig godt forhold til, og så ser jeg rigtig stor fremgang i ECV lige pt., og de er sindssygt professionelle, så jeg er rigtig glad for at være hvor jeg er.”

Dette var alt fra den 3. december. Selvfølgelig skal I huske at følge med i morgen, hvor vi endnu en gang snakker med et ungt talent om sin debut på Fifa-scenen her i 2015.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.