Dagen inden jul skal vi tale med Danmarks ubetinget største FIFA-stjerne, og måske verdens største – nemlig danske August.

I går blev der snakket om at gå fra en tidligere Tricked-spiller til en nuværende – i denne omgang er det dog fra en nuværende til en tidligere. Agge har nemlig været med i stort set samtlige store FIFA-projekter i Danmark. Først Tricked, dernæst Chiefs of Copenhagen, som så blev til Copenhagen Wolves. Siden bruddet med Wolves tilbage i juli har han gået solo. Dog har han fået store aftaler hjem med Red Bull og Microsoft.

August har udviklet sig massivt, fra en 6-årig, der sneg sig ind på storebrorens værelse for at spille FIFA, til en 19-årig, der tog sin bror med til Ballon d’Or, fordi han vandt verdensmesterskabet. August er i skrivende stund 4-dobbelt danmarksmester (i træk), dobbelt verdensmester med en FIWC-titel og en ESWC-titel samt indehaver af en ubestridt 1. plads på Sports-Gaming.dks rangliste. Vi har naturligvis også snakket med August omkring hans 2015, både i FIFA, men også udenfor.

agge fiwc

Agge til FIWC i 2014, hvor han vandt titlen.

Hej Agge. 2015 var et år med opture og nedture – hvordan ser du tilbage på året?
“Jeg ser tilbage på 2015 som et ambivalent år som de fleste påpeger. I forhold til at jeg var verdensmester regnede folk nok med at jeg ville rulle igennem det hele, men i takt med nogle personlige ting, der fyldte en del og en rigtig fodbold der lige pludselig blev seriøs, havde jeg lige pludselig begrænset tid og lyst til at træne hårdt og holde mig skarp.

Når det så er sagt, synes jeg ikke man kan sætte en finger på at jeg, på trods af en masse kritikere, som mente at jeg ikke var den bedste herhjemme mere, kom i top 5-8 til ESWC (i FIFA 15 sidst i oktober, red.), top 3 til FIWC og vandt den vigtigste turnering i DK – nemlig DM. Udover det vandt jeg også TEX hvilket var fint. Så smed jeg sejren til Aarhus Open i 90. minut, i en kamp jeg er meget afklaret med jeg aldrig skulle have tabt. Alfa og Omega er at jeg stadig har været den mest kontinuerlige FIFA 15 spiller i DK på trods af manglende træning. Jeg har vel haft en enkelt turnering der kan betegnes som en rigtig stor nedtur, og som velsagtens kunne være mit dårligste resultat i FIFA-karrieren i de seneste 4 år – netop da jeg tabte i top 32 til Pricerunner og spillede en forfærdelig omgang FIFA, men dette blev lagt på hylden da jeg vandt DM for fjerde år i træk.”

Mange så dig som den største favorit til at vinde VM, men du snublede uheldigt i semifinalen. Kommer du stærkere tilbage til næste års udgave?
“Hvis jeg kvalificerer mig er jeg slet ikke i tvivl om jeg kan spille en stor rolle i New York. Dog er kvalifikationen ufattelig svær, så jeg tør ikke forvente at jeg skal med for 5. år i træk.”

2015 var også året, hvor din karriere skiftede fra holdspiller til “soloatlet” med sponsorater. Hvad har det ændret for dig?
“Jeg er blevet mere individuel på nogle punkter, men på andre måder føler jeg mig mere selvsikker og føler, at “TheCrazyGang” (Mig og Adel) har været en rigtig god beslutning indtil videre. Samtidig har det også betydet bedre promovering og en form for frihed, da man ikke har én, der decideret bestemmer over en på samme måde, som spillere for esport-hold har.”

Desværre har du ikke haft tiden til mange af de danske turneringer i år. Kommer du til flere af dem i 2016?
Jeg deltager i alt, jeg ser som værende rationelt at dukke op til. Så håber jeg desuden også, at turneringerne ikke ligger midt i min fodboldsæson, så jeg skal vælge og vrage. Det er det værste!

Hvad skal vi forvente fra dig i 2016?
Jeg håber mit brand vil vokse, og at flere mennesker vil kende mit navn ude i verden. Ellers er det bare at repræsentere Danmark på bedst muligvis og selvfølgelig gå efter nogle flere titler og trofæer. Såfremt at jeg skulle kvalificere mig til FIWC 2016 er det absolut hovedmålet at vinde den turnering igen.

Og denne artikel markerer altså den sidste inden juleaftensdag – følg med, når vi afslører årets sidste låge!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.