Sports-Gaming.dk er efterhånden en stor virksomhed, der turnerer land og rige rundt. Men hvad med manden bag det hele? Vi har talt med Kristoffer Smedstrup, ejer af Sports-Gaming.dk.

For et par år siden fandt Kristoffer ud af, at FIFA egentlig var et fantastisk spil – men der lå et stort uudnyttet potentiale i det. Der er utroligt mange, primært drenge, i Danmark, der bruger utallige timer hver eneste uge på dette fodboldspil, og mange af dem er utroligt dygtige. Derfor så Kristoffer potentialet i den danske FIFA-scene og det danske FIFA-community, og begyndte i det små med Aalborg Open i FIFA i 2013, hvor Lasse ‘Kongen’ Bækkelund fik sit store gennembrud, ligesom der for første gang blev skabt lokale turneringer. Vi har talt med Kristoffer om udviklingen af FIFA.

Du har stået som frontfigur for Sports-Gaming i en årrække efterhånden – hvor kan du føle den største ændring?
“Jeg har efterhånden været aktiv indenfor FIFA scenen siden 2010, så det er efterhånden blevet til rigtig mange timer. Der er sket en kæmpe ændring af scenen de sidste år – fra at det var en lille gruppe der “nørdede” FIFA til at der nu er rigtigt mange forskellige der spiller. Samtidig har Agges sejr i Rio givet et helt andet askept – nemlig den mere kommercielle tilgang til FIFA, og langt hen ad vejen er det den vej at Sports-Gaming.dk også bevæger sig. Så den største ændring må være at bredden er blevet langt bredere, og at FIFA er blevet noget som også kan være en forretning.”

Er det svært for dig at få balanceret privatlivet og livet som travl turneringsarrangør?
“Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at det bare var en let balance, men jeg prøver at gøre det så godt som jeg kan. En stor del af min tid går med planlægning og koordinering, og dette sker ofte på tider hvor familien også ønsker ens nærvær. Med 4 børn, så er det vigtigt også at kunne holde fri nogle gange, og derfor er jeg også begyndt at ændre lidt i den måde jeg er “online” på. Det er fint at folk kontakter mig, men der har været en tendens til at folk har skrevet til mig privat på Facebook med mange småting, og det er måske naturligt nu – folk tænker bare ikke over at når der er 10 andre der gør det samme, så bliver det hurtigt en forstyrrende faktor. Derfor prøver jeg i større og større grad at vænne folk til at skrive til Sports-Gaming.dk hvis der er noget – så kan andre i staff også svare, og så kan jeg selv kigge på tingene, når jeg lige har tiden. Men det er en svært balance, for jeg ønsker at være nærværende og yde god service, men skal jeg “holde i længden”, så må man også passe lidt på sig selv.”

Hvad er det, der fortsat driver værket i Sports-Gaming?
“At der hele tiden dukker nye muligheder op! Det er både nye muligheder online, men også inden for vores kommercielle aktiviteter rundt på biblioteker osv. og så selvfølgelig vores esport-turneringer. Det er sjovt at udvikle på tingene og optimere dem – det driver mig!”

Du må også have en evig lyst til fortsat at udvikle den danske FIFA-scene – hvad er din vildeste drøm?
Jeg vil gerne lave en stor international turnering på et tidspunkt – det er nok den største FIFA drøm jeg har. Og så ellers bare at vi er kendte for at levere top-kvalitet uanset hvad vi laver.

Hvad skal der ske i fremtiden for Sports-Gaming?
“Jeg tror på at 2016 bliver det vildeste år for Sports-Gaming.dk hidtil – og faktisk også for de danske FIFA spillere. Vi kommer til at se flere turneringer og også større turneringer. Ikke nødvendigvis ift. præmier, men det tror jeg heller ikke er det vigtigste – det vigtigste er rammerne, det sociale og så nogle forskellige temaer. Dog skal der selvfølgelig også være gode præmier som altid! Jeg kan ikke sige ret meget om 2016 endnu, men vi har rigtig mange ting i støbeskeen – både events for FIFA community, men også flere casual events som er med til at brede FIFA endnu mere. Faktisk har jeg så sent som i dag lige lukket en meget vigtig aftale for 2016, men den må I vente lidt med at høre mere om!”

I morgen er der lagt i ovnen til et spændende interview med et esport-hold!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.