Vi har nu ramt julemåneden, og det betyder at vi også skyder gang i Sports-Gamings årlige julekalender! Vi starter med et interview med DHG eSport’s Frederik ‘Fredberg’ Fredberg.

Velkommen til Sports-Gamings julekalender, hvor vi hver dag op til jul præsenterer en artikel med en ny spændende person på den danske FIFA-scene. Det er en blanding af spillere, managers og andre spændende personer. I den første artikel har vi kigget på en spiller, der har taget springet fra Wicked Gaming til det nye fynske hold DHG eSport. Fredberg har haft sine største resultater nogensinde i år med især en 2. plads til Odense Open som et klart højdepunkt. Det er for mange klart at se, at Fredberg for alvor har ramt niveauet i år, hvilket han også selv synes.

Fredberg efter hans præstation til Odense Open.

Fredberg efter hans præstation til Odense Open.

“Overordnet ser jeg tilbage på 2016 som det år, hvor jeg virkelig slog igennem. I forhold til FIFA 15 føler jeg virkelig at jeg havde et højt niveau, men det blev aldrig videreført til offline events. Det har ændret sig markant siden og hovedårsagen til dette er ren indstilling. I FIFA 15 følte jeg at det var godkendt, hvis jeg nåede slutspillet og det forplantede sig i mit spil. Det var som om at jeg ikke spillede 100%, når jeg så nåede slutspillet. I år har jeg gået ind til hver eneste turnering med målet om at vinde. Det kan også ses på resultaterne. Jeg har opnået top 3 til både Odense Open og Copenhagen Open. Jeg var bare ikke skarp nok imod Dingo i Odense, og du slår ikke en spiller af hans kaliber uden at have marginalerne på din side. Jeg taber kampen imod Bækkelund i København efter 25 minutter, hvor jeg taber hovedet. Den kamp kunne have sendt mig i top 10 på ranglisten og havde givet mig 1. pladsen på Cult Leaderboard, hvilket jeg ser som en kæmpe præstation. Det er virkelig en stor skuffelse, men jeg må få vendt det til motivation i fremtiden. Når det så er sagt er jeg virkelig glad for de bekendtskaber FIFA har medført mig i 2016. Det er fantastisk at kunne tage til events, hvor der bare er et klasse fællesskab!”

Som beskrevet i indledningen, så tog Fredberg springet fra Wicked Gaming over på det dengang spritnye hold DHG eSport, hvor Mads ‘NyrnZ’ Nyrnberg stod klar med helt nye rammer. Her havde Fredberg allerede vist nok til at komme direkte over. Dog har Fredberg lært utroligt meget af sin tid i Wicked, og han har også stor ros tilovers for dem.

“Jeg har i 2016 været en del af to organisationer og hver af disse har givet mig egenskaber som jeg i den grad kan bygge videre på. I Wicked lærte jeg at sammenholdet også er betydningsfuldt i FIFA. Uden støtte til turneringer føler man sig slet ikke lige så motiveret. I DHG har jeg for første gang oplevet presset på ens skuldre. Der bliver lige pludselig forventet store præstationer af en og det skulle jeg lige vænne mig til. Det har dog lært mig en masse om, hvordan man skal håndtere presset til turneringer. DHG har virkelig givet mig redskaberne til at kunne bygge videre på mine præstationer med blandt andet en mental coach tilknyttet. Derudover har jeg lært meget af mine holdkammerater hos DHG, såvel som hos tiden i Wicked.”

soelvdreng

Fredberg stillede op til Dreamhack i Sverige under navnet ‘Sølvdreng’ – dog uheldigvis uden den helt store succes.

Ud over selv at have spillet på rigtig højt niveau i år, har han også set et år, hvor det danske niveau er steget til sit måske højeste nogensinde. Der er masser af unge spillere, der slår igennem og spiller med hjerte og højt niveau. Derfor har der også været flere overraskelser end nogensinde før på den danske scene, ligesom der har været ekstremt mange spillere med niveau langt over det, man kunne forvente af den danske scene – og Fredberg har også nogle favoritter.

“Den største overraskelse i 2016 er uden sammenligning Mikkel Hjorth. Han har mildt sagt gjort det fortrinligt. Personligt synes jeg ikke han var god i FIFA 15, men hold da op, hvor har han udviklet sig. Jeg har mødt ham til tre Opens nu, hvor han slog mig ud i kvartfinalen til Aalborg Open. Dog fik jeg min revanche i Odense. Den mand håndterer det mentale perfekt offline og det imponerende er hans bundniveau samt stabilitet. Han leverer stort set et godt resultat hver eneste turnering. Den bedste spiller i mine øjne har været Dingo. Ikke bare resultatmæssigt har han imponeret med to titler, men hans spil har bare været fænomenalt i 2016. En ting, jeg virkelig beundrer, er det talent han besidder. Han spillede stort set ikke FIFA 16, men hans skills inden for spillet er simpelthen bare noget, man ikke kan lære.”

Fredberg har altså haft sit bedste år indtil videre – og han vil håbe, så vel som mange andre, at formen kan fortsættes ind i 2017. Det tror han selvfølgelig også på selv.

“Jeg tror helt sikkert at jeg kan fortsætte mit gode spil i 2017! Mine forventinger til næste år er at få den titel til en stor turnring som jeg føler jeg burde have haft allerede. Derudover ser jeg mig selv som top 10 spiller i Danmark og da top 10 placeringen glippede efter min uheldige kamp imod Bækkelund bliver det for mig det helt store mål i 2017.”

Følg med i morgen, hvor vi afslører endnu en låge i julekalenderen!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *