1. December – Andreas ‘Andy’ Kirstein

0
1504
Så blev det endelig december, og traditionen tro har vi lavet en julekalender, hvor vi hver dag snakker med en spiller, en organisation eller andre personligheder, som er en stor del af dansk FIFA.
andy2
Andy som vinder af juniorturneringen til Midtjysk Mesterskab

Vi lægger ud med en spiller, der i år har fået gennembruddet i dansk FIFA med flere flotte resultater og for alvor har etableret sig som en af de bedste danske spillere i en alder af blot 15 år. Det hele startede i de første måneder af 2015, hvor Andreas ‘Andy‘ Kirstein viste sig frem i flere turneringer online og endda var ved at kvalificere sig til Audi Cup, hvor han dog røg på målstregen til Peter ‘VikingWarrior‘ Mølgård. Disse præstationer fik hurtigt FIFA Team Fyn til at åbne øjnene for det unge talent, som kort efter spillede sin første offline turnering på Falster til Pricerunner Cup. Allerede her viste han prøver på sit talent og kom gennem begge gruppespil og endte blandt de bedste 32. To uger senere vandt han så sin første turnering i Herning til Midtjysk Mesterskab i junioturneringen, og herefter fulgte en flot præstation med en plads i top 8 til Copenhagen Games.

Efter Danmarksmesteskabet med exit i gruppespillet og en top 8 i 2v2 med Kent ‘TalentKent‘ Brylle kom det helt store gennembrud for Andy, da han i sidste øjeblik fik kæmpet sig med til ESWC Denmark. Her ramte en flyvende Andy sit topniveau og slog bl.a. Lasse ‘Kongen‘ Bækkelund ud af turneringen, men tabte uheldigt i finalen efter straffesparkskonkurrence og måtte derfor se Jeppe Rindom tage pladsen til Paris. Han kom dog hurtigt op på hesten igen og spillede et flot Copenhagen Open med endnu en placering i top 8. Efter lukningen af FIFA Team Fyn var der eftersigende stor kamp om Andy, men her var det HVB E-Sports-som trak det længste strå og fik tilknyttet sin nye spiller.

Vi har snakket med stortalentet om dette års gennembrud på scenen:

Du har i år 2015 fået dit gennembrud med nogle gode resultater. Hvordan vil du beskrive dit år?

“Jeg vil sige, at jeg har haft et meget godt år med en masse gode resultater, men der er stadig en masse, som kan gøres bedre. Jeg begynder at få lidt erfaring, som

Andy til Danmarksmesterskabet 2015 i 2vs2
Andy til Danmarksmesterskabet 2015 i 2vs2

helt sikkert kan gøre mig til en mere stabil spiller i forhold til i starten, hvor jeg var meget nervøs, når jeg spillede. Jeg er tilfreds med mit år, da jeg er kommet i slutspillet i næstenalle de turnering, jeg har deltaget i pånær DM. Det eneste, jeg er utilfreds med, er mit forsvarsspil, da jeg lukker alt for mange dumme mål ind, som måske kunne have givet mig chancen for at komme længere i mange turneringer.” 

Du har nu været en del af HVB E-Sports i et godt stykke tid. Føler du, at de har hjulpet dig med din udvkling og er der nogle personer, du har fået meget ud af at samarbejde med gennem året?”

Jeg føler helt sikkert, at jeg er på det rette hold. De giver mig støtte og træning op til turneringerne og så er der også et super sammenhold. På holdet har Mads Strack og Nicklas ‘Niller‘ Stensgaard støttet mig rigtig meget hele året. Kent Brylle coachede mig også til en masse turneringer i starten af året, som jeg synes hjalp enormt meget. Det samme har Claes ‘Keglekongen‘ Hansen det seneste stykke tid, og det har også hjulpet mig.”

“Du faldt på målstregen i årets ESWC Denmark. Hvor tilfreds var du med dig selv turneringen? Hvad lykkedes for dig”

Jeg var meget skuffet, da jeg helt klart syntes, at jeg spillede bedst, men jeg havde bare ikke marginalerne på min side. Det, der lykkedes for mig var mig passnignsspil med Ronaldo og Bale, hvor jeg samtidig var meget kynisk. Selvom skuffelsen var stor, var jeg meget tilfreds med mig selv efter turneringen, da jeg havde været under pres i alle kampe i slutspillet og alligevel fik vundet de kampe indtil finalen.

Hvis vi ser et år frem, hvor er du så? Har du vundet din første store turnering og hvor ligger du på ranglisten?

“Om et år håber jeg på at have vundet min første rigtig store turnering og så er målet at ligge minimum nummer 6 på ranglisten. For at komme dertil skal jeg helt sikkert øve min defensiv enormt meget og lære at spille lidt mere direkte fodbold, mens jeg skal være kynisk på mine chancer.”


Vi glæder os til at se om Andy kan fortsætte de lovende takter og nå sine mål i det nye år. Følg med i morgen, hvor vi kigger på et af de nye storhold på scenen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here